Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Bărbat judecat după ce a încercat să mituiască un polițist cu 100 de euro

Foto: Unimedia

La data de 31.05.2021, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a unui inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită prev. de art. 290 alin. 1 C.pen., întrucât la data de 25.01.2021 i-a dat suma de 100 euro unui agent de poliție pentru ca acesta să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu referitoare la constatarea și sancționarea contravențiilor la regimul rutier, după ce l-a oprit în trafic și i-a comunicat că a comis trei contravenții ca urmare a faptului că nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului, nu avea autoturismul dotat cu trusa medicală și triunghiurile reflectorizante și avea parbrizul fisurat în aria vizuală.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului în vederea confiscării, asupra sumei de 100 euro, care a fost dată de inculpat agentului de poliție și urmează ca instanţa de judecată să dispună confiscarea acesteia.

Sesizarea a fost formulată de conducerea Poliției municipiului Suceava, care a fost informată de agentul de poliție căruia i-a fost dată suma menționată.

Cauza a fost instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*