Joi 20 Iunie 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO & VIDEO Inundații în județul Suceava în urma ploilor torențiale

Ploile torențiale au adus probleme în județul Suceava. Pompierii au intervenit cu autocamioane si motopompe pentru evacuarea apei dintr-o curte, in orasul Frasin, si o alta curte, in localitatea Molid.

De asemenea, a fost decolmatat podetul afectat in fiecare an de ploi, in zona Valea Seaca, din municipiul C-lung Moldovenesc.

Meteorologii au emis, vineri, două noi coduri de vreme rea pentru județul Suceava. Potrivit ANM, între 28 mai, ora 13:00 – 28 mai, ora 21:00, județul Suceava se află sub Cod portocaliu. Fenomene vizate: ploi abundente.

În intervalul menționat, în județele Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani și Iași, precum și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara,Gorj, Alba, Bacău și Prahova vor fi perioade cu ploi abundente, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…60 l/mp. La altitudini de peste 2000 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din troienele de 70…90 cm, încă existente pe crestele Carpaților Meridionali.

De pe data de 28 mai, ora 21:00 până pe 29 mai, ora 09:00, județul intră în Cod galben. Fenomene vizate: cantități de apă însemnate.  În intervalul menționat, în jumătatea nordică a Moldovei, precum și în zona de munte a județelor Harghita, Bacău, Covasna și Brașov, va continua să plouă, iar cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*