Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

5 obiceiuri care îți răpesc magneziul din organism și resursele de energie

Ți se întâmplă adesea să te simți lipsit de energie și vitalitate? Alimentația procesată pe care o consumăm este una dintre principalele cauze ale deficitului de magneziu, care afectează aproximativ 20% din populația generală. Iar un organism deficitar la capitolul magneziu este un organism lipsit de energie, care nu poate să gestioneze corespunzător nivelul de stres la care este supus zilnic.

 

Cum poți să previi sau să corectezi deficitul de magneziu

Magneziul este un mineral responsabil pentru peste 300 de reacții biochimice din organism. Acesta se găsește în oase, dar și în mușchi, țesuturi moi și fluide, având un rol în funcționarea fiecărei celule din corp. Această substanță este responsabilă pentru crearea de energie, controlul sistemului muscular și coordonare, dar și pentru reglarea sistemului nervos, printre altele. 

 

Printre obiceiurile zilnice care conduc, în general, la o deficiență de magneziu, se pot număra:

  • Fumatul
    Atât fumatul activ, cât și cel pasiv sunt factori ce contribuie la scăderea nivelului de magneziu din organism

  • Consumul de zahăr în exces

  • Stresul cronic
    Acesta are un efect nociv asupra sistemului endocrin și diminuează considerabil nivelul magneziului din organism. Cu cât nivelul de magneziu este mai scăzut, cu atât suntem mai puțin capabili să gestionăm sau să combatem stresul. Așadar, stresul  și deficiența de magneziu intră într-un cerc vicios greu de întrerupt, odată ce s-a instalat.

  • Consumul excesiv de cafea
    Cafeaua în exces duce la deshidratare, și implicit la eliminarea mineralelor din organism.

  • Consumul de alcool în exces

  • Băuturile carbogazoase

  • Substanțele chimice folosite în agricultură, cum ar fi fluorul și clorul, diminuează rezervele de minerale din sol și, prin urmare, scad conținutul de vitamine și minerale din alimente.

 

O variantă de a-ți oferi doza necesară de magneziu este să iei un supliment ce conține orotat de magneziu. Întreabă-ți medicul sau accesează magnerot.ro pentru a afla ce este Magnerot și ce beneficii oferă, luat preventiv sau ca tratament pentru diferite afecțiuni.

O altă cale de a combate deficitul de acest fel ar fi să te muți în apropierea oceanului, unde ai avea acces neîngrădit la alimente bogate în magneziu și, cel mai probabil, n-ai avea la fel de multe motive de stres ca restul populației. Din păcate, acest scenariu este o utopie pentru majoritatea dintre noi Ca întotdeauna, când vine vorba de sănătate, este mai bine să previi decât să tratezi. 

 

Rolul magneziului în corp este foarte important, acesta ajutând la metabolizarea glucozei, îmbunătățirea activității digestive și combaterea stărilor de oboseală sau extenuare. Din pricina stilului de viață, foarte mulți oameni se lovesc de o carență de magneziu și resimt efectele acesteia. Înainte de orice fel de acțiune, este indicat să se efectueze un set de analize de sânge pentru a se putea descoperi cu exactitate cauza stărilor de sănătate.

 

Sursă foto: Shutterstock.com

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*