Miercuri 08 Februarie 2023, Actualizat acum 38 zile 12:00 am

Medic: Cel mai probabil da, va fi o a treia doză de vaccin

Foto: Digi24

Doctorul Radu Țincu, medic primar de Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca a vorbit despre cea de a treia doză de vaccin anti-covid. Mai exact, acesta susține cel mai probabil vom avea nevoie de încă o doză pentru a face față noilor tulpini ale coronavirusului.

Doctorul Radu Țincu, medic primar de Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca, susține că există discuții la nivel înalt despre cea a treia doză de vaccin. Totodată, el susține că mutațiile virisului modifică structura acestuia, iar populația are nevoie de o imunizare, scrie Capital.ro.

Medicul a mai adăugat că studiile realizate au demonstrat faptul că în aczul noilor tulpini este nevoie de o cantitate mai mare de anticorpi, deci, o a treia doză de vaccin are putea fi soluția.

“E o cursă contra cronometru, toate mutațiile nu fac decât să modifice structura, trebuie să ne imunizăm rapid. Există studii care ne spun că aceste noi variante virale au nevoie de o cantitate de anticorpi neutralizanti mai mare. Virusul poate suferi o mutație care să afecteze iremediabil proteina spike. Cel mai probabil da, va fi o a treia doză și se discută foarte intens dacă nu se va schimba și formă vaccinului, care să fie adaptată noilor variante virale. Ne interesează să obținem cei mai performanți anticorpi”, a spus medicul, la Digi24.

Totodată, el a explica că cea de a treia doză de vaccin nu va schimba structura serului și nu trebuie să reprezinte un punct pentru teorii conspiraționale cum au existat și până acum.

„Acest lucru că se va schimba structura vaccinului nu trebuie să reprezinte un punct al teoriilor conspirațiilor, vaccinul gripal e modificat în fiecare an în funcție de variantele virale care circulă”, a adăugat acesta.

Medicul a fost întrebat și despre o eventuală reacție a populației legată de o nouă doză de vaccin anti-covid. Potrivit acestuia, exemplul celor din jur ar putea însemna foarte mult.

El a mai adăugat că există persoane care vin doar pentru a obține certificatul de vaccinare, călătorind fără restricții, iar mulți români pot lua și acest exemplu.

“Văzând că cei din jur au primit vaccin și n-au pățit nimic, că nu s-au îmbolnăvit, cu siguranță vor răspunde în mod favorabil acestei solicitări. Sunt oameni care vin doar pentru acest certificat de vaccinare, dincolo de libertatea pe care o au în mișcarea la nivelul spațiului european e bine că vin să se vaccineze”, a adăugat medicul.

Radu Țincu susține că libertatea de mișcare este importantă pentru oricine, iar pe lângă asta, imunizarea oferă siguranță atât celor care se vaccinează cât și celor din jur, care nu vor mai prezenta un risc atât de mare la infectarea cu noul coroanvirus, mai ales în cazul persoanelor vârstnice și a celor vulnerabile.

”Odată cu această libertate de mișcare, pentru noi, din punct de vedere medical obținem imunizare care-i protejează pe ei și pe cei din jurul lor”, a mai declarat Radu Țincu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*