Duminică 19 Ianuarie 2025, Actualizat acum 18 zile 12:00 am

Cum să îți speli mașina acasă. Dispozitivul pe care orice șofer ar trebui să îl aibă

Când vine vorba despre mașina lui, fiecare șofer adoră să fie îngrijită, să strălucească de curățenie și să miroase bine în interior. De multe ori, la spălătoriile obișnuite, angajații evită să curățe fiecare colțișor așa că cei mulți dintre șoferi preferă să o spele singuri.
În plus, de multe ori, ești contratimp, iar la spălătorie ai de așteptat până îți poți lua autoturismul curat. Iar cu cât se apropie vara, excesul de praf al orașelor devine din ce în ce mai vizibil. Oricum, nu trec mai mult de trei zile după o spălare până când primul strat de murdărie își face prezența.

Cei care stau la casă, pot să își spele mașina în curte foarte ușor, folosindu-se de uneltele potrivite. Cu un aparat de spalat cu presiune economisesc și timp și bani. Se conectează la tensiune de 230 V, consumă 2000 W și are o presiune care pornește de la 100.

Astfel de ustensile, care sunt folosite chiar și la spălătoriile profesionale, ușurează enorm munca și, în plus, mașina este curățată eficient și rapid.

Șaibe de înaltă presiune

Jetul de la  mașina de spălat are o putere mai eficienta, mai puternică, dar în același timp practică. Elimină mai repede murdăria, are o aplicare mai largă și poate fi folosit și pentru sol, automobile, motociclete, auto îngrijire.  Practic, elimină murdăria fără efort, chiar și pe cea care iese mai greu, fiind uscată.

Astăzi, majoritatea producătorilor produc sisteme de spălare clasificate conform următorilor indicatori de putere:

  • unități cu putere redusă, a căror presiune de descărcare nu depășește 80 bar;
  • unități cu indicatoare de putere de până la 120 bar;
  • sisteme de spălare cu indicatori de putere medie în regiunea de 200 bar;
  • echipamente profesionale de spălare cu o presiune de apă injectată mai mare de 200 bar.

Desigur, odată cu creșterea capacității echipamentelor, prețul acestuia crește și el. Pentru proprietarii unui transport mic de călători, este suficientă o mașină de spălat autonomă de înaltă presiune, cu indicatori de putere mică și medie. La rândul său, este mai bine ca proprietarii de microbuze sau camioane să acorde preferință modelelor de tip profesional.

aparate-de-spalat-cu-presiune

Sursa imaginii  www.autodoc24.ro

Dacă proprietarul mașinii nu are posibilitatea accesului direct la alimentarea cu apă, de exemplu, într-un garaj, atunci merită să fiți atenți la echipamentele echipate cu un sistem de alimentare cu apă. O astfel de adăugare face posibilă furnizarea apei printr-un furtun din orice rezervor convenabil, de exemplu, butoaie sau găleți.

Mașina se spală la umbră

Proprietarii de mașini trebuie să aleagă un loc umbros pentru a –și spăla autoturismul sau să aștepte până la înserat. Și asta pentru că soarele poate usca foarte repede apa și detergentul folosit la spălare.

Alege o soluție de curățat potrivită

Nu poți spăla mașina cu orice detergent. Trebuie să alegi unul eficient pentru textura caroseriei, pentru a nu provoca pierderea luciului vopselei. Poți alege un șampon auto adecvat pentru spălarea exterioară a mașinii.

Usucă mașina cu grijă

Uscarea mașinii este foarte importantă odată ce ai terminat de spălat. Dacă o lași să se usuce la soare, șamponul și apa pot lasă urme, dar cârpele din textile nu sunt recomandate pentru că rămân scame, urme. De aceea, este indicat să folosești lavete din piele de căprioară sau din microfibre. Șterge cu atenție caroseria, asigurându-te că nu lași nicio pată de umezeală, iar mașina ta va arăta ca nouă!


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*