Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

O tânără din Suceava, studentă la Medicină, salvată din comă profundă. Tânăra avea o tumoră extrem de rară la nivelul creierului

O studentă la Medicină a fost salvată din comă profundă, în urma unei intervenții chirurgicale la Iași. Tânăra în vârstă de 19 ani, din Suceava, suferea de o tumoare extrem de rară, localizată la nivelul creierului. Studenta a fost adusă, de urgență, cu elicopterul, la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Starea de sănătate a fetei era una foarte gravă și a ajuns la spitalul din Iași cu un elicopter SMURD, fiind transferată de la Suceava.

Medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași a fost coordonatorul intervenției, precizând că tânăra a ajuns pe masa de operație în stare gravă.

“Pacienta se afla în comă profundă, starea sa de sănătate fiind una foarte gravă. După investigațiile făcute în Spitalul de Neurochirurgie am descoperit că tânăra aflată în comă de gradul III avea o tumoră la nivelul trunchiului cerebral, situată între creier și măduvă. În termeni medicali este vorba despre un chist neuro enteric, un chist tumoral de 4 cm, o tumoră extrem de rară”, a precizat medicul, potrivit Bzi.ro.

Dr. Lucian Eva a explicat că tânăra pacientă este stabilă, iar intervenția chirurgicală a durat trei ore, potrivit antena3.ro.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*