Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

O fetiță de 9 ani, din Suceava, abuzată sexual avea coșmaruri, iar medicul psihiatru i-a dat Rivotril și agresiunea a continuat doi ani! „Mă punea pe pat, mă chinuia”

O cultură în care agresiunea asupra minorilor este trecută în derizoriu se întinde în societatea românească, în casele victimelor, cabinetele medicale, până în sediile indulgente ale Parchetelor și în sălile tribunalelor. Libertatea continuă prezentarea cazurilor în care chiar cei mai apropiați oameni de copii, părinții sau medicii care îi tratau, au fost primii care le-au trădat încrederea și i-au lăsat singuri în fața agresorilor, pentru ani, scrie Libertatea.

Fata avea 9 ani când a fost violată prima oară. Mama ei a bănuit de la început că Adina e agresată, iar tatăl l-a prins pe violator în timp ce o pupa, dar părinţii nu s-au dus la poliţie, de teama rușinii sociale. Abuzul a continuat doi ani, timp în care numărul agresorilor fetiţei a crescut. Trei violatori au fost trimişi în judecată, dar numai unul dintre ei e azi arestat. Povestea nu e dintr-o Românie trecută, medievală, ci de acum câteva luni.

În fiecare noapte, Adina era chinuită de coşmaruri, se zbătea în somn şi se trezea ţipând. Fără nicio noimă, se ridica şi îşi trăgea peste cap pătura cu care era învelită, şi aşa o găseau părinţii treziţi de strigătele ei: împietrită în vârful patului, ca o fantomă. După câteva luni, la cererea mamei, medicul neuropsihiatru care o avea în evidenţe pe fetiţă, i-a prescris Rivotril, un medicament puternic, pentru tratarea epilepsiei ce poate provoaca somnolenţă. Nimeni n-a întrebat-o pe Adina ce visează ea noaptea şi de ce îşi acoperă fața în somn. Abia în august 2020, după doi ani de abuz sexual, fetiţa le-a mărturisit psihologilor că, de fiecare dată după ce agresorul îi dădea pantalonii jos, ea îşi punea o pătură pe cap, de frică să nu vadă ce i se întâmplă.

Adina are 11 ani şi locuieşte într-un sat de lângă Suceava. E diagnosticată cu deficiență mintală medie şi are gândirea unui copil de 6 ani, se precizează în raportul de evaluare a ei.  În clasa a III-a, fetiţa nu știa să citească și nici să scrie după dictare. „Nu m-a ajutat nimeni niciodată cu temele”, explică Adina.

Citeşte întreaga ştire: O fetiță de 9 ani abuzată sexual avea coșmaruri, iar medicul psihiatru i-a dat Rivotril și agresiunea a continuat doi ani!


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*