Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Ce trebuie să știți despre televizoare inteligente

Cele mai importante lucruri de luat în considerare atunci când cumpărați un televizor sunt dimensiunea ecranului, calitatea imaginii, calitatea sunetului și conectivitatea. Cu toate acestea, apariția televizoarelor inteligente a adus o altă dimensiune a capacității experienței dvs. de televiziune.

Ce este un televizor inteligent?

Pe scurt, un Smart TV încorporează un sistem de operare / o platformă care vă permite să accesați, să gestionați și să vizualizați conținut media online și de rețea fără a fi nevoie să vă conectați la o cutie TV suplimentară.

Cum funcționează televizoarele inteligente

Televizoarele inteligente accesează conținut online conectându-se la același router de bandă largă și rețea Ethernet sau Wi-Fi pe care le utilizați pentru a vă conecta computerul la internet. Ethernet oferă conexiunea cea mai stabilă, dar dacă televizorul dvs. se află într-o altă cameră sau la o distanță mare de router, Wi-Fi ar putea fi mai convenabil.

 

Odată ce televizorul dvs. este conectat și pornit, vi se va solicita să introduceți toate informațiile de conectare solicitate de ISP (furnizor de servicii de internet). Televizorul inteligent va afișa un meniu pe ecran care include o listă de canale de internet disponibile furnizate sub formă de aplicații (similar cu aplicațiile de pe un smartphone). Unele aplicații sunt preîncărcate și puteți descărca mai multe, pentru a le adăuga în sistemul de aplicații al televizorului.

 

Când faceți clic pe pictograma pentru un anumit canal / aplicație, sunteți direcționat către ofertele sale de conținut, pe care le puteți selecta și vizualiza. Modul exact în care navigați prin meniul Smart TV și gestionați aplicațiile dvs. variază în funcție de marcă și model.

Avantajul televizoarelor inteligente

Principalul beneficiu al unui televizor inteligent este accesul la un număr mare de canale care oferă programe TV, filme și muzică, fără a fi nevoie să conectați o antenă TV sau să vă abonați la un serviciu prin cablu / satelit. De asemenea, unele televizoare inteligente oferă navigare pe internet, jocuri și acces la conținut media compatibil stocat pe computer.

Funcții suplimentare Smart TV

În plus față de streamingul pe internet, unele televizoare inteligente oferă

mai multe funcții, cum ar fi Miracast și Screen Sharing, care permit utilizatorilor să vizualizeze conținut de pe smartphone-uri și tablete compatibile pe un ecran TV. Alte denumiri pentru această caracteristică includ SmartShare și SmartView.

 

Unele televizoare inteligente pot chiar să facă invers: trimit conținut de pe televizor către un smartphone compatibil. După trimitere, utilizatorul poate continua să vizualizeze conținutul respectiv pe smartphone, departe de televizor.

Costuri suplimentare și limitări

Hype-ul din jurul televizoarelor inteligente este convingător, dar există câteva considerații și limitări de costuri.

 

Deși platformele de televiziune inteligentă oferă acces la o mulțime de canale și servicii gratuite, multe necesită fie un abonament lunar, fie o taxă pay-per-view. Când începeți să adăugați aceste costuri, puteți ajunge să cheltuiți la fel de mult sau mai mult decât o factură lunară prin cablu / satelit. Pe de altă parte, veți plăti numai pentru canalele și conținutul dorit.

 

Marca sau modelul Smart TV determină serviciile și caracteristicile la care aveți acces. Deși toate televizoarele inteligente au acces la aceleași servicii de bază, o mulțime de canale suplimentare și de nișă ar putea să nu fie accesibile pe unele platforme de televiziune inteligentă.

 

Când faceți cumpărături pentru un televizor, aproape toate mărcile / modelele

oferă un anumit nivel de funcționalitate inteligentă care vă extinde opțiunile de vizionare. Fiți conștienți, totuși, de variațiile de acces la conținut, de costuri suplimentare de abonament / pay-per-view, de posibile probleme de confidențialitate și de necesitatea de a echilibra atractivitatea unui televizor inteligent specific cu alți factori importanți, cum ar fi calitatea imaginii, calitatea sunetului și conectivitate fizică.

 

Dacă doriți să vă cumpărați un televizor nou și nu aveți alte dispozitive care să ofere acces la conținut de streaming pe internet, atunci achiziționarea unui televizor inteligent este o alegere bună.

 

Dacă aveți deja un televizor inteligent care nu oferă acces la numărul sau tipul de canale de streaming pe care le-ați dori, luați în considerare adăugarea unui streamer media extern, a unui stick de difuzare sau a unui player Blu-ray de disc activat pe internet.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*