Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Un sucevean a dat cu mașina peste unchiul său, apoi l-a dus acasă și l-a lăsat în agonie până a murit. Acum este judecat pentru fapta sa

La data de 17.02.2021, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv unui inculpat, pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie cu raportare la infracţiunea de omor, modificarea şi ştergerea urmelor accidentului fără acordul echipei de cercetare la faţa locului şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Potrivit procurorilor, lata de 05.01.2021, în jurul orelor 19:30, după ce a acroşat cu autoutilitara pe care o conducea pe drum public o persoană de sex masculin care se deplasa pe marginea părţii carosabile pe care a proiectat-o la sol, a coborât din autovehicul și constatând că victima era unchiul său, a transportat-o la domiciliul acesteia.

Deși victima prezenta leziuni grave care nu-i permiteau deplasarea, având membrele inferioare fracturate, a așezat-o pe pat, în cameră fiind întuneric. Inculpatul a pus telefonul mobil al persoanei vătămate, care îi căzuse în momentul accidentului rutier, pe pervazul geamului din locuinţă. Deși cunoștea că victima locuieşte singură și a observat că se află într-o stare medicală gravă, a lăsat-o fără nici o supraveghere, fără a-i acorda minime îngrijiri medicale, fără a solicita ulterior şi fără a-i da acesteia posibilitatea apelării telefonice în vederea deplasării unui echipaj medical pentru a-i acorda îngrijirile medicale necesare, fără a anunţa vreo altă persoană despre ce s-a întâmplat.

Urmare a acțiunii inculpatului și a imposibilității de a se interveni pentru salvarea vieții victimei, aceasta a decedat la data de 7.01.2021. Potrivit concluziilor raportului de necropsie, moartea victimei a fost violentă și s-a putut datora insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă hemoragiei externe secundară fracturilor deschise.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*