Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

Controale ale polițiștilor privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Ce au descoperit la o cafenea

În data de 08 februarie în funcție de incidența cazurilor de infectare cu Sars-Cov-2, elevii din județul Suceava vor reveni în unitățile de învățământ prin prezența și participare fizică la cursurile școlare.

În acest context, în perioada 01 – 07.02.2021 au fost intensificate activitățile de monitorizare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii Covid19, în condițiile în care în multe centre comerciale și zone economice s-a înregistrat un aflux sporit de persoane care au dorit să cumpere articole de îmbrăcăminte, rechizite, etc.

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suveava, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, fiind derulate activități în special în mall-uri, centre comerciale, unități de alimentație publică dar și în zonele turistice.

Totodată, au fost dispuse și măsuri de verificare a mijloacelor de transport școlar.

Astfel, în perioada 01 – 06.02.2021 polițiștii suceveni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 449 societăți comerciale şi 168 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 363 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020  în valoare de 58.450 lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 8936 de persoane.

Cu ocazia controalelor în trafic, efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv  modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

Deși majoritatea cetățenilor au dat dovadă în această perioadă de responsabilitate au fost identificate și cazuri în care unele persoane au nesocotit legea și au pus în pericol sănătatea publică.

 

Astfel, în cursul zilei de vineri, ora 19.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți au efectuat un control la o cafenea din localitate, având informații că nu sunt respectate normele legale.

Patrula de siguranță publică s-a deplasat la societatea sus-menționată situată pe str. Calea Cernăuți din mun. Rădăuți, ocazie cu care în incinta societății au fost identificate cinci persoane, care nu purtau mască de protecție și consumau băuturi alcoolice la o masă.

Administratorul societății precum și celelalte persoane identificate în interior au fost sancționate contravențional cu privire la nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*