Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Tragedie! Bebeluș mort după ce s-a înecat în cristelniță, la botez

Foto:Shutterstock

Un bebeluș de șase săptămâni, care a intrat în stop respirator, la scurt timp după ce a fost scufundat de preot în cristelniţă, într-o biserică din Suceava, a murit. Bunica bebelușului a fost cea care a dat alarma, după ce a observat că micuțul nu avea pielea rozalie, așa cum ar fi trebuit, și nici nu respira bine. S-a întâmplat la doar câteva minute după scufundarea tradițională în cristelniță, în timpul botezului, scrie Observatornews.ro.

Medicul SMURD care a intervenit la caz, doctor Ionuț Bârsan, a declarat în exclusivitate pentru Observator că echipajul de urgență a ajuns la biserică în maxim trei minute de la apelul făcut la 112 și a început ventilația pe loc.

“În general, bebelușii fac stop respirator și abia apoi stop cardiac. După ventilație a început încet încet să respire, l-am intubat. Foarte multă apă am aspirat pe sonda de intubație, lichid aerat, rozaliu”, a declarat medicul Ionuț Bârsan.

Copilul a fost dus la spital și internat pe secția de Terapie Intensivă, în stare gravă, imediat după botez.

“Respirație avea, dar nu era eficientă. Cordul bătea, prezența cardiacă era de 130 de bătăi pe minut”, a spus medicul.

Acesta crede că micuțul a fost înecat cu apă, probabil prin imersie în cristelnița cu apă.

Echipajul SMURD care a intervenit pentru salvarea bebelușului a aflat de la părinți că cel mic s-a născut pe 16 decembrie și ar fi fost prematur.

“Vârsta mică şi prematuritatea s-ar putea să fie şi un noroc pentru el, căci copiii mici reacţionează mai bine la lipsa de oxigen. Sper să nu rămână cu sechele. Acum nu mai există un risc vital, dar sper să nu rămână cu probleme neurologice”, declarat medicul Ionuț Bârsan, în cursul zilei de ieri.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*