Marti 19 Martie 2024, Actualizat acum 78 zile 12:00 am

4 semne că aveți nevoie de un frigider nou

Milioane de case din lume folosesc un frigider, deci este sigur să spunem că unele dintre aceste frigidere par puțin învechite. Indiferent dacă v-ați mutat într-un loc care avea deja un frigider instalat sau ați cumpărat unul cu ceva ani în urmă, poate fi timpul să vă uitați la un frigider nou pentru casa dvs.

Este important să ne amintim că există o serie de motive pentru care poate fi necesară înlocuirea unui frigider. Timpul este un factor major, deoarece motorul unui frigider se poate deteriora, în cele din urmă.

Există un motiv pentru care părinții v-au spus mereu să „închideți ușa frigiderului” Cu cât ușile frigiderului rămân deschise, cu atât mai mult trebuie ca acesta să funcționeze, pentru a readuce temperatura înapoi la locul în care trebuie să fie.

Uneori, este pur și simplu o problemă de fabricație. Expresia „primești pentru ce plătești” tinde să fie adevărată, mai ales atunci când aveți de-a face cu electrocasnice. Unitățile frigorifice mai ieftine tind să nu reziste atât de mult.

Cum știu dacă este timpul pentru un nou frigider?

Dacă sunteți ca majoritatea proprietarilor de case, nu căutați să cheltuiți banii suplimentari, decât dacă este absolut necesar. Totuși, când vine vorba de ceva de genul frigiderului, cum puteți să vă dați seama când este timpul să vă luați rămas bun?

Vestea bună este că, dacă frigiderul dvs. trebuie înlocuit, probabil vă va oferi câteva steaguri roșii majore înainte. Aveți încredere în noi când spunem că nu doriți să ignorați aceste semne de avertizare.

Dacă țineți frigiderul mai mult decât aveți nevoie, puteți crește factura electrică și vă poate deteriora mâncarea. Aceasta înseamnă bani risipiți, care probabil depășesc oricum prețul unui frigider nou.

1. Părțile sale au fost scoase din fabricație

Nu numai că piesele scoase din fabricație sunt un semn că frigiderul dvs. este depășit, dar înseamnă, de asemenea, că producătorii au decis că modelul său nu merită o producție continuă.

Deci, ce înseamnă asta pentru dvs.? În primul rând, ar putea însemna că ceva din frigider se strică des.

Piesele scoase din fabricație pot însemna, de asemenea, că designul pur și simplu nu este adaptat nevoilor consumatorilor de astăzi. Chiar dacă alegeți să păstrați frigiderul, dacă acesta are nevoie de întreținere în viitor, piesele vor deveni mai scumpe și mai greu de găsit, pe măsură ce trece timpul.

Vestea bună este că dacă aparatul dvs. este încă în garanție, este posibil să îl puteți înlocui sau să primiți o rambursare.

2. Îl puteți auzi înainte să-l vedeți

În timp ce frigiderul dvs. poate furniza zgomotul ambiental de care aveți nevoie pentru a dormi noaptea, nu se presupune că acesta este scopul său. Zgomotul acela care iese tremurând din frigiderul dvs. este, de fapt, un semn că funcționează prea mult și probabil consumă prea multă energie.

Contrar opiniei publice, sunetul frigiderului dvs. nu este un indicator al faptului că funcționează. Doar pentru că îl puteți auzi, nu înseamnă că mecanismele de răcire din frigider fac ceea ce au fost proiectate să facă.

Ca să nu mai vorbim de faptul că majoritatea oamenilor ar prefera să aibă un frigider care să rămână tăcut. Luați în considerare acest lucru – ați fi alarmat dacă mașina dvs. ar face prea mult zgomot. La fel se întâmplă și pentru micul dvs. prieten care vă deține toate mâncărurile și băuturile. Când vine vorba de frigider, optați pentru liniște.

3. Factura dvs. electrică este în creștere

Doar pentru că nu vă puteți auzi frigiderul zumzăind nu înseamnă că nu folosește mai multă energie decât ar trebui. Un alt semn este factura dvs. electrică.

Dacă factura dvs. de energie crește, în ciuda faptului că ați luat măsuri eficiente din punct de vedere energetic, cum ar fi stingerea becurilor vechi și deconectarea aparatelor neutilizate, atunci frigiderul dvs. ar putea fi de vină.

S-a raportat că frigiderele mai vechi consumă 1400 kWh pe an, în timp ce modelele mai eficiente din punct de vedere energetic folosesc doar 350 kWh pe an. Acest lucru ar putea însemna scăderea consumului de energie al frigiderului cu până la 75%.

4. Funcționează constant

Frigiderul dvs. funcționează? Tot timpul? Deși poate suna ca o glumă proastă, un frigider care funcționează constant este de fapt un semn major că este timpul pentru un model nou.

Motivul este destul de simplu – frigiderul dvs. este conceput pentru a menține frigul înăuntru, deci nu este nevoie să genereze în mod constant mai mult aer rece. De fapt, dacă motorul funcționează constant, folosește mult mai multă energie decât ceea ce este de fapt necesar.

Aceste frigidere ar trebui să se răcească la temperatura necesară și apoi să se oprească, cam ca aparatul de aer condiționat care nu mai suflă odată ce atinge o anumită temperatură. În caz contrar, vă puneți mâncarea în pericol major de îngheț, ceea ce vă poate irosi banii cheltuiți pe aceasta.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*