Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Minune! Două icoane au rămas intacte în incendiul care a cuprins biserica din Brodina de Sus

Două Icoane din Sfântul Altar al Bisericii din Brodina de Sus, mistuită de flăcări, au rămas intacte, ca semn al ocrotirii lui Dumnezeu.
„Astfel de semne ne arată că, deși suntem în mijlocul flăcărilor, puterea lui Dumnezeu ne ocrotește. Ne punem această întrebare, dacă Dumnezeu nu cruță sfântul Său locaș, oare noi ce șansă avem?”, este mesajul transmis de Parohia Argel, care a publicat fotografia cu icoanele pe Facebook.

Pompierii militari ai subunităților din Vicovu de Sus, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Vicovu de Sus, Straja și Brodina, au intervenit cu 10 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit, miercuri seară, în satul Brodina de Sus, comuna Izvoarele Sucevei.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat Biserica cu hramul „Sf. Arh. Mihail și Gavriil”. De asemenea, flăcările erau propagate și la clădirea cloptniței, aflată în imediata apropiere. Incendiul a fost lichidat la ora 0:10.
A ars în totalitate biserica, construită din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 200 mp, cu bunurile din interior (obiecte de cult, cărți, veșminte preoțești, elemente de mobilier și altele). Au mai ars clădirea clopotniței, din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de  proximativ 100 mp, obiecte de mobilier și alte bunuri din interior.

S- au degradat clopotele, învelitoarea din tablă, elemente de tâmplărie, precum și camera centralei și centrala termică din interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: jar sau scântei provenite din sistemul de încălzire (centrală termică pe lemne). Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat structura de rezistență a clădirii clopotniței.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*