Marti 19 Martie 2024, Actualizat acum 78 zile 12:00 am

Jandarmul sucevean pasionat de porumbei

Plt. adj. șef Buculei Neculai este un jandarm pasionat de columbofilie. Acesta face parte din Asociația Suceava Club „Nord Maraton” Fălticeni împreună cu alți 120 de membri împătimiți ai concursurilor de distanțe lungi, de peste 900 km. Când nu se află la locul de muncă, subofițerul își canalizează energia pentru creșterea și antrenarea porumbeilor, activitate pe care o desfășoară de 20 de ani, fiind sprijinit de tatăl său, fost crescător de porumbei.
Ordinea și disciplina deprinse în timpul carierei de jandarm se împletesc foarte bine cu această pasiune, deoarece, în columbofilie lucrurile se fac regulat, constant și cu răbdare. De la hrănirea și antrenarea porumbeilor până la observarea acestora, toate procesele implicând meticulozitate și perseverență.

Prin multă muncă, implicare și devotament,  a obținut rezultate remarcabile în cadrul maratoanelor județene și naționale, la care au participat peste 1000 de crescători (în anul 2019- locul III, AS NAȚIONAL Maturi; în anul 2020- locul III, Maraton Grand Prix Maturi; locul V, AS Maraton Palmares Maturi; locul XII Birzai Național, 997 km- Crescător; locul XII Tartu, 1210 km- Crescător).

Despre emoțiile pe care le trăiește în momentul în care câștigă un premiu important la un concurs, subofițerul precizează că ”E un sentiment aparte pe care numai columbofilii îl pot înțelege. Mă simt la fel de entuziasmat ca atunci când soția mea a născut primul copil.”

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*