Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Un fost primar, care trebuia să stea trei ani după gratii, lăsat liber de instanța din Botoșani

Fostul primar din localitatea suceveană Udești, Săvel Viorel Botezatu, de 60 de ani, care a fost încarcerat în Penitenciarul Botoșani, în martie anul trecut, după ce a fost condamnat de Curtea de Apel Suceava la 3 ani închisoare, a devenit liber. Condamnat pentru infracțiuni de „folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente sau declarații false”, el a fost eliberat zilele trecute după ce Tribunalul Botoșani a admis propunerea Comisiei pentru punerea în libertate condiţionată din cadrul Penitenciarului Botoşani.

În 2010,  primarul Săvel Botezatu ar fi depus la APIA Suceava mai multe documente oficiale falsificate, cu scopul de a obţine ilegal subvenţii în valoare de 235.726,56 de lei, potrivit DNA. Faptele sale au continuat şi în 2011, respectiv 2012.

„În baza acestor acte, inculpatul Botezatu Săvel Viorel a obținut ilegal, în numele Consiliului Local Udești, subvenții în valoare de 607.406,96 de lei din bugetul administrat de Uniunea Europeană – Fondul European pentru Garantare în Agricultură (FEGA). În perioada 2010-2012, pentru a putea accesa fondurile respective nerambursabile, inculpatul Botezatu Săvel Viorel, în calitate de primar al comunei Udeşti, a semnat documente oficiale emise de Primăria Udești, confirmând conținutul nereal al actelor, prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului”, susțin anchetatorii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*