Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Beneficiile vinului pentru sănătate, conform științei

vin budureasca, stiri, suceava, news, emagVinul a fost supus unor studii intensive de-a lungul anilor și s-a dovedit a fi un elixir eficient. Cine spune că un om are nevoie de o fântână de tinerețe pentru a trăi o viață lungă? Turnați-vă un pahar de vin Budureasca, sau vinul dvs. preferat, și să aruncăm o privire la câteva beneficii surprinzătoare, despre modul în care vinul vă poate afecta sănătatea.

Vinul a fost supus numeroaselor studii care au găsit diferite legături între îmbunătățirea calității vieții și consumul acestuia. În cele mai vechi timpuri, din cauza lipsei de apă, vinul a devenit mai degrabă o nevoie esențială, decât un lux, așa că a ajuns să simbolizeze hrana și viața. Chiar și în cele mai vechi timpuri, vinul și-a dovedit valoarea, atunci când vine vorba de susținerea vieții. În prezent, încă se fac cercetări despre motivul pentru care vinul este considerat unul dintre cele mai puternice elixiruri cunoscute de om.

Cu toate acestea, cantitatea contează și majoritatea studiilor își arată rezultatele într-un număr limitat de pahare pe zi sau săptămână. Așadar, sfatul nostru este să savurați fiecare înghițitură, să simțiți fiecare textură și parfum al vinului.

1. Consumul de vin susține longevitatea vieții

Resveratrolul este un polifenol care poate fi găsit mai ales în vinurile roșii. Este un antioxidant puternic care poate fi găsit în pielea și în sucul de struguri roșii. Antioxidanții ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, care ne pot deteriora celulele și organele.

Studiile arată că resveratrolul promovează sănătatea și longevitatea prin creșterea activității unor proteine ​​numite sirtuine. Acestea sunt responsabile pentru protejarea organismului împotriva bolilor asociate îmbătrânirii.

Mai multe studii au sugerat că consumul de alcool, în special de vin, a arătat beneficii pentru sănătate care duc la o durată mai lungă de viață. Cu toate acestea, aceste studii subliniază că beneficiile pozitive vin doar cu un consum moderat. Dacă doriți să vă protejați corpul împotriva bolilor, consumul unei cantități moderate de vin oferă beneficii pozitive pentru sănătate, care pot duce la o viață lungă.

2. Consumul de vin ne ajută să ne menținem inimile sănătoase

Din cele mai vechi timpuri, bolile cardiovasculare au devenit o problemă cunoscută, care pot pune viața în pericol.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), până în prezent, mai mulți oameni mor în continuare anual de acestea, decât de orice alte boli și au fost prima cauză de mortalitate și morbiditate pe glob.

Mulți cercetători au arătat că aportul de polifenoli este asociat cu un risc redus de boli cardiovasculate. Acești polifenoli sunt compuși ai resveratrolului, care poate ajuta la protejarea căptușelii vasului de sânge din inimă. Consumul de 1 până la 2 pahar de vin pe zi poate reduce riscul de boli cardiovasculare.

Consumul de vin poate ajuta la scăderea lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL), cunoscute și sub numele de colesterol rău, care poate provoca leziuni ale arterelor, crescând în același timp lipoproteina cu densitate ridicată (HDL) a corpului, cunoscută și sub numele de colesterol bun, care poate reduce riscul bolilor de inimă. Mai mult, vinul previne formarea cheagurilor de sânge.

Descoperă vinul Budureasca

3. Nutrienții din vin pot preveni boala Alzheimer

Oamenii au întotdeauna frica de a-și pierde toate amintirile prețioase. Unii cred că este inevitabil. Cu toate acestea, există sute de modalități prin care se poate preveni acest lucru. Una dintre aceste metode este prin consumul de vin.

Demența este o tulburare cronică sau persistentă a procesului mental, care are loc treptat în timpul bătrâneții. Studiile arată că consumul de vin poate reduce riscul de a avea demență, ceea ce duce adesea la boala Alzheimer. Boala Alzheimer este o deteriorare mentală în curs de dezvoltare care poate apărea la vârsta înaintată. Resveratrolul găsit în vinuri ajută la menținerea vaselor de sânge deschise, astfel încât aportul esențial de oxigen și glucoză să se poată deplasa liber către creier, pentru a-l menține viu și funcțional.

4. Consumul de vin poate ține depresia la distanță

Depresia este o tulburare frecventă dar gravă, pentru unii oameni, deoarece poate afecta modul în care vă simțiți, gândiți și gestionați activitățile cotidiene. Acest lucru poate suna contradictoriu, deoarece majoritatea oamenilor știu că consumul de alcool poate agrava depresia sau anxietatea. În ciuda acestui fapt, consumul unui pahar de vin pe săptămână se poate transforma într-un antidepresiv.

Oferte vin Budreasca

Un studiu de șapte ani realizat de PREDIMED a analizat 5.500 de persoane ce consumau băuturi ușoare până la moderate și a constatat că persoanele care au băut două până la șapte pahare de vin într-o săptămână au fost mai puțin predispuse la depresie decât cele care nu au făcut-o.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*