Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

VIDEO Percheziții la o grupare specializată în contrabandă. Șapte polițiști de frontieră au aderat la grupare

La data de 26 noiembrie 2020, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub conducerea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.C., efectuează 28 de percheziții domiciliare, în județul Suceava, la locuințele unor persoane bănuite de contrabandă. 18 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

La percheziții participă și luptători ai S.I.A.S. – I.G.P.R.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – prezent, o grupare infracțională specializată în contrabandă calificată ar fi introdus în mod ilegal, pe teritoriul României, aproximativ 11.000.000 de țigarete provenite din contrabandă, pe care ulterior le-ar fi comercializat pe piața internă.

Introducerea țigaretelor s-ar fi realizat prin trecerea acestora peste „frontiera verde” cu Republica Ucraina, prin locuri stabilite anterior, situate în județul Suceava, beneficiind în acest sens și de sprijinul a 7 polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, cooptați în activitatea infracțională de către membrii grupării.

Prin activitatea derulată de membrii acestei grupări infracționale, s-a cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 1.600.000 de euro, reprezentând accize și T.V.A.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La acțiune participă polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Suceava, Neamț, Bacău și luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. La activități sunt angrenați și specialiști ai Direcției Generale a Vămilor, dar și ai Poliției de Frontieră.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*