Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Cum să te motivezi să te apuci de alergare

Marele avantaj al alergării este că este un sport individual și că poate fi perfect adaptat la noi. Nu depinde de niciun program, este un sport „de zis și făcut”, singura dificultate pe care o poate prezenta este de a deveni un stil de viață.

De aceea trebuie să devenim conștienți de cele mai importante două aspecte pentru a include acest sport în viața noastră: motivația și perseverența. Să vedem!

Cum să mă motivez să aleg

Vom vedea câteva sfaturi pe care le puteți lua în considerare pentru a vă motiva atunci când alergați.

Adidași bărbați – oferte eMAG

Perseverenţă

Există o barieră, nu mai mult. Dar trebuie să știi că, dacă o treci, ai câștigat. Dacă ești persistent și nu renunți, ajungi și când o faci… atunci alegi și controlezi. Faceți din asta un scop, o țintă. Este vorba de a rezista, de a persevera și pentru aceasta vom folosi ceea ce este necesar.

Adidas – oferte online

Muzică

Luați-vă smartphone-ul și o pereche de căști bluetooth care vă sunt mai practice. Creați o listă de redare care începe cu o melodie ușoară și continuă cu melodii mai optimiste dintre preferatele dvs. La început este o scurtă listă de redare pentru a începe puțin câte puțin, în fiecare zi puteți adăuga încă o melodie, când lista se va încheia, veți ști că lucrarea dvs. pentru ziua respectivă va fi terminată. Folosiți o brățară sau un suport de telefon pentru braț și astfel puteți transporta dispozitivul mai confortabil în toate călătoriile dvs.

Adidași bărbați

Sănătate

Gândiți-vă cum va răspunde corpul dumneavoastră la stimulul exercițiului. Acesta este un motiv mai mult decât suficient pentru a încuraja alergarea în viața dvs. și asta pentru că beneficiile alergării sunt multe și foarte interesante, atât de mult încât vei începe să te gândești că acest sport face parte din viața ta pentru totdeauna.

Vei fi mai fericit. Senzația de a-ți fi lucrat corpul, oboseala și transpirația te fac să te simți bine, corpul tău eliberează substanțe chimice care te ajută să te simți mai bine.

Alergatul are nenumărate beneficii fizice asupra corpului tău. Îți întărești plămânii, îți menții tensiunea arterială în stare bună, crești densitatea osoasă, ligamentele devin mai rezistente… De asemenea, arzi multe calorii și îți crești ritmul cardio, adică obosești mai puțin, deci te vei simți mai mult activ.

Adidas, oferte online

Echipament sportiv

Deși vi se pare o prostie, un alt truc pentru a începe să alergați este să vă alegeți propria îmbrăcăminte sportivă, credeți-vă că va fi uniforma dvs. de lucru.

Alegeți îmbrăcăminte confortabilă și ușoară și, de asemenea, să fie frumoasă. Pentru că da, pentru că dacă te face să te simți mai bine, atunci merită acest detaliu pentru a-ți îndeplini obiectivul. În plus, astăzi îmbrăcămintea pentru alergare este la modă și nu este dificil să găsești modele originale cu tehnologii de ultimă generație.

 

Asigurați-vă că pantalonii de alergare au inserții respirabile și țesături confortabile. Nimic nu ar trebui să te deranjeze în scopul tău. Dacă au elemente reflectorizante mai bine și bineînțeles un mic buzunar pentru a purta cheile, ceea ce te scuteste de posibile scuze pentru a nu alerga.

Adidas, oferte online

Utilizați culori strălucitoare în tricourile de alergat. Galbenul fluorescent și portocaliul fosforescent sunt cele mai frecvente, așa că astfel sunteți pregătiți să faceți față fiecăruia din itinerariile planului dvs. de formare. În cazul femeilor, obțineți un top sport care se adaptează fizionomiei dvs., oferindu-vă cel mai bun sprijin și confort posibil pe durata cursei.

Adidași bărbați oferte eMAG

Constanță: plan de antrenament pentru a nu arunca prosopul

Vom vedea câteva sfaturi pe care le puteți lua în considerare pentru a vă motiva atunci când alergați.

Ceva care te va ajuta să fii constant va fi să vezi evoluția rezultatelor tale. Înregistrați-vă mărcile și traseele. Urmăriți-vă progresul pentru a crea așteptări cu privire la modul în care veți evolua în următoarele câteva săptămâni. Faceți uz de o brățară fitness, care monitorizează activitatea, veți vedea că vă va prinde bine și la început nu veți înceta să o verificați din minut în minut. De asemenea, puteți instala o aplicație care rulează pe telefonul dvs. mobil, există sute din care să alegeți.

 

Începeți cu puțin și nu treceți niciodată dincolo de posibilitățile voastre pentru a împiedica planul dvs. de exerciții să se transforme în martiriu. Gândiți-vă că ceea ce căutăm e un obicei, o rutină, care care să devină constant.

Adidas – oferte eMAG

Autodepășește-te în fiecare zi, decide să faci încă 5 minute sau mergi puțin mai departe decât de obicei. Fie și doar pentru ascultarea acelei melodii care iți place atât de mult.

Nu vă odihniți niciodată mai mult de două zile între sesiunile de alergare. Este incredibil, dar lenea ne pândește și ne cucerește în mai puțin timp decât ne imaginăm.

Adidași bărbați – oferte eMAG

Creați-vă rutina și alegeți cel mai bun moment al zilei: ieșiți la prânz și păstrați-vă tonusul tot anul, ieșiți noaptea pentru a ajunge acasă epuizați și dormiți ca un bebeluș, ridicați-vă devreme și începeți fiecare zi cu energie și rămâneți activ pentru tot restul zilei.

Recompensa: permiteți-vă să vă satisfaceți o poftă culinară sau un capriciu în magazinul care vă place cel mai mult. Veți vedea cât de bine se potrivesc hainele pe măsură ce trec zilele.

Și, mai ales, nu uitați să folosiți adidașii de alergare potriviți. La urma urmei, sunt cele mai importante obiecte din arsenalul de alergare. Alegeți pantofi de alergare comozi, rezistenți, care lasă piciorul să transpire și care nu provoacă răni.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*