Duminică 16 Mai 2021, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

 

Crăciun și Revelion fără tradiții, în acest an. Anunțul făcut de Raed Arafat

Raed Rafat, seful DSU, a făcut, duminică seară, precizări cu privire la noi restricții care ar putea intra în vigoare. În contextul în care numărul noilor cazuri de infectări cu coronavirus a crescut alarmant, pe lângă restricții care vizează deplasarea pe timp de noapte, autoritățile mai au în vedere două măsuri pentru a ține sub control pandemia.

Duminică seară, la Antena 3, secretarul de stat Raed Arafat a spus că noile măsuri vizează creşterea capacităţii de primire în spital a pacienţilor infectaţi cu COVID şi trimiterea angajaţilor din instituţiile de stat să lucreze de acasă. De asemenea, el susține că sărbătorile de iarnă nu vor mai putea fi sărbătorite cu petrecerile traditionale.

Despre sărbătorile de iarnă… este încă o perioadă care va trebui să fie adaptată acestui virus. Știu că atunci o să avem din nou foarte mulți oameni care o să vrea să sărbătorească sărbătorile de iarnă ca și cum nu ar fi fost virusul și nu este nicio problemă. Va trebui să ne adaptăm modului în care în acest an vom trece prin perioadele respective în speranța că la anul vom putea să revenim la cât mai aproape de viață normală, cum o știam noi înaintea acestui virus”, a spus șeful DSU.

În plus, nici petrecerile de după alegerile din 6 decembrie nu vor mai trebui să aibă loc.

Pentru ziua de vot o să insistăm ca după ziua de vot la anunțarea rezultatelor să nu există niciun fel de sărbătoriri, ieșiri și contact fără mască. Chiar dacă lumea va fi bucuroasă, exact asta am văzut la locale – și poate acolo a avut un impact serios. Asta este momentul în care va trebui să venim și să interzicem chiar în scris probabil de acum ca să fim siguri că acest lucru nu se va întâmpla atunci. Chiar dacă nici la locale acest lucru nu era permis și totuși se întâmplat. Deci va trebui să învățăm populația că, indiferent cât de bucuros ești, care este problema la momentul respectiv, nu trebuie să ajungi să transmiți această boală peste tot în comunitate”, a declarat Raed Arafat.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*