Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Vrei să îți cumperi o vioară? Iată 5 lucruri pe care trebuie să știi înainte

Ești pregătit să îți achiziționezi prima ta vioară? Sau poate că este momentul să faci următorul pas în evoluția ta muzicală și să treci de la cea pentru începători la vioara pentru avansați? Indiferent de situație, dacă ai pornit demersurile pentru găsirea vioarei potrivite, este indicat să știi de la bun început câteva aspecte general valabile care te vor ajuta să găsești ceea ce ți se potrivește mult mai repede.

Pe lângă instrumentul în sine, este bine să acorzi atenție și în ceea ce privește acessoriile, dar și garanția, certificarea și asigurarea, deoarece o astfel de investiție trebuie să fie făcută inteligent. Asigură-te că te vei bucura de ea cât mai mult timp în cele mai bune condiții oferite de vânzător. Chiar dacă nu știi exact ce îți dorești, nu uita să ții cont de câteva aspecte importante, înainte de achiziționarea unei viori.

 

Iată 5 lucruri pe care să le știi înainte de a-ți cumpăra o vioară

 

 

  • Ce mărime să aibă vioara?

 

 

Confortul pe care îl ai atunci când cânți este dat de dimensiunea optimă a vioarei. Astfel, viorile pentru copii nu sunt aceleași cu cele pentru adulți. Pentru a-ți da seama de mărimea unei viori trebuie să măsori brațul acesteia atunci când este extinsă. În funcție de lungimea brațelor tale, trebuie să alegi mărimea instrumentului. Plasează bine vioara între bărbie și umăr pentru a vedea dacă întâmpini dificultăți atunci când cânți.

 

 

  • Ar trebui să cumperi sau să închiriezi vioara?

 

   

Există și varianta să o închiriezi dacă nu ești pregătit să o cumperi sau nu îți dorești moment să investești în acest obiect muzical. Principalul avantaj al cumpărării este că vei deține instrumentul tot restul vieții tale. La polul opus, închirierea nu oferă același beneficiu. În schimb, poate fi indicată celor care doar testează apele.

 

 

  • De ce accesorii ai nevoie pentru vioară?

 

 

Pe lângă vioara în sine ai nevoie și de alte câteva accesorii complet esențiale: un arcuș pentru vioară cât mai bun, un tuner, un acordor și un metronom. În ceea ce privește arcușul, care este complet esențial, acesta trebuie să fie ferm, dar flexibil în același timp.

 

 

  • Încearcă vioara înainte să o cumperi

 

 

Indiferent de tipul de vioară pe care o preferi, fie că este vorba despre cele cu goarnă sau stroh, electrică sau despre viorile acustice, înainte să îți achiziționezi una, trebuie să o încerci. Ce sună bine pentru vânzător, poate să nu sune la fel pentru urechea ta. Încearcă vioara și verifică modul în care aceasta sună, pentru a te asigura că ți se potrivește.

 

 

  • Acordă atenție garanției, asigurării și politicii de returnare

 

Fiecare vioară trebuie să beneficieze de o garanție. Indiferent de perioada de timp pe care este făcută garanția, aceasta va acoperi manopera și materialele din care este confecționată. Există și varianta unei asigurări. În acest caz, vei fi nevoit să plătești o anumită sumă în plus, însă garanția va deveni una totală.

În cazul politicii de returnare, ar trebui să ai dreptul să o returnezi, în cazul în care nu simți că te obișnuiești cu ea sau nu ți se pare potrivită pentru tine.

 

Tu vei ține cont de toate acestea atunci când vei merge să îți achiziționezi vioara?

 

Sursa foto: shutterstock.com


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*