Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

29 de elevi, medicul dentist, dar și cadre didactice de la Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc, infectați cu COVID-19

Un număr de 29 de elevi, două cadre didactice, dar și medicul dentist de la Colegiul Național Militar din Câmpulung Moldovenesc au fost diagnosticați cu noul coronavirus. Astfel, unitatea de învățământ a trecut joi pe scenariul roșu.

Decizia a fost adoptată în ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de joi. Scenariul roșu este valabil pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 16-30 octombrie.

O parte dintre elevi sunt izolați la spitalul din Câmpulung, iar o parte la domiciliu. Unii dintre elevi nu prezintă simptome.

De la începutul anului școlar, la nivelul instituției s-au realizat 557 de teste.

„Printre măsurile inteprinse amintim: dezinfectarea spațiilor de învățământ și a celor de cazare cu substanțe biocide și realizarea învățământului on-line (din dormitoare) pentru clasele din care proveneau elevii pozitivi sau contacții direcți ai acestora. Având în vedere faptul că elevii provin din localități diferite, Ministerul Aprării Naționale, prin grija Direcției Medicale, a luat măsuri pentru testarea Real Time – PCR a elevilor colegiului la începutul anului școlar. Astfel, în perioada 12-14 septembrie s-au realizat etapizat, un număr de 474 de teste. De asemenea, o echipă de medici epidemiologi, din cadrul Direcției Medicale a MApN a verificat măsurile dispuse la nivelul colegiului în scopul diminuării riscului de îmbolnăvire a elevilor și membrilor corpului didactic și didactic auxiliar”, susține Georgiana Lupu, purtător de cuvânt al Colegiului.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*