Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Doi frați trimiși în judecată de DNA după ce au încasat ilegal fonduri europene

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi inculpaţi, persoane fizice, pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunii folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În cursul anului 2010, în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri, inculpata, la instigarea celuilalt inculpat (fratele său), ar fi depus la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurala şi Pescuit (A.P.D.R.P.) mai multe documente (adeverinţe, declaraţii pe proprie răspundere, etc.) false sau inexacte prin care atesta că îndeplineşte condiţiile de eligibilitate prevăzute de lege pentru accesarea fondurilor nerambursabile.

Ulterior în baza unei procuri primite din partea inculpatei, dar în înţelegere cu aceasta, inculpatul ar fi efectuat demersuri pentru obţinerea celei de-a doua tranşe, depunând în numele acesteia la A.P.D.R.P. (în prezent Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale – A.F.I.R.) documente false (declaraţii pe proprie răspundere).

Aceste demersuri ar fi avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri nerambursabile în cuantum de 85.240 lei, sumă cu care Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor imobile ce aparţin celor doi inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoşani cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*