Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Zeci de localități din județul Suceava, afectate de inundațiile din ultimele zile

În perioada 01.06- 29.06.2020, au fost transmise și recepționate la nivelul instituțiilor abilitate un număr de 32 de avertizări/ atenționări meteo-hidrologice COD GALBEN, 45 de Avertizări/ atenționări meteo- hidrologice COD PORTOCALIU și 9 avertizări meteo-hidrologice COD ROȘU. Urmare a acestor avertizări, pentru diminuarea și înlăturarea factorilor de risc caracteristici – scurgeri de pe versanți, torenți, cantități de apă ridicate într-un timp foarte redus etc.) angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava au desfășurat 242 de intervenții care au constat în monitorizarea evoluției fenomenelor, evacuarea apei din curți, anexe inundate, evacuări de apă din beciuri și subsoluri, decolmatări fântâni etc.

De asemenea Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava a intervenit, în perioada 24.06.2020- 30.06.2020 la Lucrarea hidrotehnică – SGA Suceava -“Regularizare râu Suceava la Vicovul de Sus – Frătăuții Vechi” pentru obturarea unei breșe din digul de protecție și la Lucrarea hidrotehnică – SGA Suceava -Amenajare râu Moldova pe tronsonul Brăiești- Băișești, com. Cornu Luncii pentru obturarea breșei din corpul digului dar și pentru protejarea obiectivelor riverane pârâului Suha Mare.

SGA Suceava a mai intervenit cu resurse umane și utilaje în sprijinul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență Ciprian Porumbescu, Capu Campului și Izvoarele Sucevei.

În urma Rapoartelor operative privind producerea de pagube la infrastructura rutieră, poduri, podețe afectate etc., transmise de 67 de unități administrativ teritoriale din totalul celor 114 până la data de 29.06.2020, patru comisii mixte formate din reprezentanți ai Instituției Prefectului- Județul Suceava, Inspectoratului pentru Situații de urgență Bucovina al județului Suceava, Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava și ai Direcției Județene de Drumuri și Poduri, s-au deplasat pentru evaluarea efectelor fenomenelor meteohidrologice periculoase asupra bunurilor și locuințelor proprietate publică și privată dar și asupra infrastructurii hidrotehnice și căilor de comunicație terestre.

Până acum u fost verificate 55 de unități administrativ teritoriale, acțiunea de evaluarea pagubelor în teren fiind continuată în cursul zilei de astăzi cu unitățile administrativ teritoriale Mănăstirea Humorului, Gura Humorului, Frasin, Câmpulung Moldovenesc, Fundu Moldovei, Frătăuții Noi, Frumosu, Marginea, Șaru- Dornei și CFR Nisipitu.

Acțiunea de evaluare fizică și valorică a efectelor fenomenelor meteo- hidrologice periculoase continuă mâine 30.06.2020 la nivelul comunelor Calafindești, Mitocu Dragomirnei și Breaza.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*