Sâmbătă 18 Ianuarie 2025, Actualizat acum 17 zile 12:00 am

Vreți să scăpați de grija ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact? Medoptic vă ajută!

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului. Privind în ochii cuiva, parcă îi puteți vedea câteva trăsături de caracter și personalitate. De asemenea, de multe ori, ochii par să țină locul cuvintelor. E suficient să vă uitați în ochii interlocutorului și parcă știți deja ce ar dori să spună.

Și atunci, de ce să nu aveți grijă de ei, să îi mențineți frumoși și sănătoși pentru cât mai mult timp? De ce să nu faceți astfel încât să nu ajungeți să le acoperiți frumusețea naturală cu ochelari de vedere sau cu lentile de contact?

Clinica Medoptic este cea care vă poate ajuta să trăiți o viață fără ochelari. Cum? Cu ajutorul chirurgiei refractive se pot corecta diferite afecțiuni ale ochilor și astfel purtarea ochelarilor de vedere și a lentilelor de contact nu va mai fi necesară.

Ce se obține mai precis cu ajutorul chirurgiei refractive?

Aceasta reduce dependența de ochelari de vedere și de lentile de contact prin corectarea dioptriilor. Majoritatea pacienților nu mai necesită purtarea acestora, însă, în funcție de caz și de activitatea pe care o desfășoară, trebuie menționat că sunt persoane care încă mai trebuie să poarte ochelari chiar și după această intervenție și aici discutăm, spre exemplu, despre cei ce suferă de presbiopie – afecțiune a ochilor cauzată de vârsta înaintată. În această situație este necesară purtarea în continuare a ochelarilor de aproape.

Chirurgia refractivă este indicată persoanelor ce suferă de afecțiuni precum: miopia, hipermetropia și astigmatismul.

În ce constă intervenția propriu-zisă?

Înainte de aceasta, medicul specialist discută cu pacientul pentru a afla detalii legate de alergiile pe care le are acesta și eventualele medicații cronice pe care le ia pacientul în momentul intervenției. În primă fază se fac măsurătorile corespunzătoare: keratorefratometrie cu și fără cicloplegic, fund de ochi, presiune intraoculară, topografie corneană și se testează filmul lacrimal. În cazul în care pacientul poartă lentile de contact, acesta este rugat să nu le mai folosească începând cu 2 săptămâni înainte de măsurători și cu o lună înainte de intervenție.

Ca și recomandări pentru ziua în care are loc intervenția, pacientul nu are niciun fel de restricție în ceea ce privește alimentația, singura condiție este să nu folosească produse cosmetice cu parfum.

Operația se face într-o sală special amenajată, unde pacientul este întins pe un pat operator, acoperit de câmp steril. După care, pentru fiecare dintre ochi se folosește un retractor care să îi țină pacientului pleoapele deschise și se pregătește suprafața corneană. Pasul următor este aplicarea tratamentului laser. În funcție de dioptria corectată, acesta durează doar câteva secunde, timp în care pacientul trebuie să se uite fix la o lumină roșie. După această intervenție, pacientului i se aplică o lentilă de contact terapeutică pe care trebuie să o poarte timp de 7 zile.

Recuperarea după o astfel de intervenție nu este una dificilă, iar rezultatele se văd aproape imediat. După o lună vederea este cu mult îmbunătățită, iar după aproximativ 3 luni aceasta revine la normal.

Pentru mai multe informații cu privire la felul în care se desfășoară operația, dar și recomandările post-operatorii și contraindicațiile specialiștilor din cadrul Clinicii Medoptic, accesați acest link: https://www.medoptic.ro/chirurgie-refractivă/.

DISCLAIMER: Informații oferite de personal avizat, dar pentru că fiecare caz este particular e nevoie de un consult de specialitate pentru a stabili conduita terapeutică. Evitați automedicația!

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*