Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Un cal, peste 80 de porumbei și mai multe găini moarte într-un incendiu.

Pompierii militari de la subunitățile din Rădăuți, Siret și Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi și Gălănești, au intervenit, duminică, cu 8 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Măneuți, comuna Frătăuții Vechi.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la anexele dintr-o gospodărie, flăcările afectând și construcții din două gospodării învecinate.

Incendiul a fost lichidat la ora 5:10.

Au ars garajul și o șură pe o suprafață totală de aproximativ 110 mp, 25 mp din acoperișul casei, 80 baloți de fân, o tonă de porumb și 500 kg grâu. În incendiu au pierit un cal, 10 găini și 84 de porumbei.

La cele două proprietăți învecinate afectate au ars izolația exterioară a unui perete (pe 25 mp) și staublatul casei de locuit, respectiv acoperișul unei magazii pe 25 mp.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casele de locuit ale celor trei proprietari afectați, alte două locuințe învecinate și 6 anexe gospodărești, aflate în imediata vecinătate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*