Vineri 10 Iulie 2020, Actualizat acum 191 zile 12:00 am

 

Jandarm din Suceava condamnat de Tribunalul Militar pentru că inventa amenzi

Un jandarm din Suceava a fost condamnat de Tribunalul Militar Iași la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Ciprian Zamă, care a devenit jandarm în 2007, fiind încadrat din sursă externă, a fost trimis în judecată de procurori în 2015 după ce a inventat amenzi pe numele unor persoane, în special fără educație, sărace. Și asta doar pentru a se putea lăuda în palmaresul său cu numărul mare de amenzi date.

Sunt 27 de amenzi plăsmuite găsite de procurori, în unele cazuri jandarmul a luat chiar banii de la cei amendaţi, însă, acesta se folosea în special de numărul amenzilor date pentru că putea fi promovat în funcţie de amenzile acordate.

Spre exemplu, potrivit Ziarul de Iași, în 20 mai 2014, jandamul a întocmit în fals un proces verbal în care a sancţionat contravenţional un bărbat deoarece câinele său ar fi muşcat caprele unui vecin. Contravenientul a aflat la Primărie că are de plătit o amendă. De menţionat că judecătorii ieşeni au dispus achitarea pentru mai multe fapte imputate jandarmului.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*