Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

3 TRUCURI prin care reziști tentației de a cheltui mulți bani pe timp de criză

Perioadele dificile din punct de vedere financiar sunt recurente în viețile tuturor. Ele au existat dintotdeauna și se vor repeta, mai des sau mai rar, în funcție de numeroși factori. Multe persoane sunt luate prin surprindere și se adaptează cu greu noului context, în care administrarea eficientă a resurselor și un stil de viață cumpătat sunt singurele soluții. Dacă pe timp de creștere economică îți satisfaci capricii dintre cele mai diverse, pe parcursul unei crize va trebui să știi să-ți gestionezi în mod diferit cheltuielile. Descoperă mai jos câteva metode pe care le poți aplica imediat pentru a-ți păstra bugetul sub control.

Iată 3 trucuri prin care reduci cheltuielile în timpul unei crize economice:

  • Evită achiziționarea gadgeturilor scumpe, care nu îți trebuie în mod urgent. Deși este firesc să îți dorești ultimul model de laptop sau aparat foto, acesta nu reprezintă un moment bun să renunți la sume mari de bani. Astfel de cumpăraturi trebuie rezervate perioadelor în care economia se află pe o pantă ascendentă, iar veniturile tale sunt certe. Dacă dorești neapărat să îți înnoiești telefonul, nu te avânta la ultimele apariții de pe site-ul Apple, ci aruncă o privire pe câteva modele de huse pentru iPhone X, pentru a-i oferi o înfățișare nouă, care să te înveselească. Asigură-te că ai sistemul de operare la zi și te poți bucura de device-ul tău multă vreme de acum încolo.
  • Folosește o aplicație prin care ții evidența tuturor cheltuielilor tale. În momentul în care ai o imagine clară asupra modului în care îți cheltui bugetul, vei putea să aduci ajustările necesare. Ai la dispoziție o gamă de programe și aplicații care îți permit să introduci datele și îți oferă statistici despre categoriile ce consumă cele mai mari sume. Fără o idee clară a felului în care circulă banii, vei continua să pierzi din câștigurile tale fără ca măcar să conștientizezi.
  • Gătește acasă și comandă mai rar mâncare prin servicii de livrare. Deși este recomandat să susții afacerile locale în perioade de criză, poți face asta în măsura în care nu îți afectează bugetul propriu. Te poți dedica mai mult preparatului meselor pe cont propriu și vei avea ocazia să descoperi că acest lucru te ajută să economisești bani, dar și să petreci timp într-un mod plăcut. În medie, un fel de mâncare preparat în propria bucătărie este de două ori mai ieftin decât dacă l-ai cumpăra de la un restaurant. Pe măsură ce încerci rețete noi, vei căpăta experiență și vei fi din ce în ce mai încântat de realizările tale. Ca să te răsplătești, apelează la livratori pentru ocazii speciale sau în weekend!

Pe lângă aceste modalități de a economisi, mai poți apela și la idei prin care să câștigi extra, cum ar fi serviciile de freelancing online. În concluzie, ca să dai startul unei abordări cumpătate asupra cheltuielilor, sunt necesare doar câteva schimbări mici, dar care vor avea efecte imediate!

Sursa foto: storyblocks.com


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*