Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Muncitori sezonieri din Suceava, opriţi pe aeroport înainte de a pleca spre Germania

Mai mulți muncitori sezonieri din Suceava au fost opriți pe Aeroportul din Sibiu, chiar înainte de îmbarcarea spre Germania, scrie dcnews.ro.

Nouă din cei 280 de muncitori sezonieri care trebuiau să plece vineri cu avionul de la Sibiu, spre Germania, au fost opriţi pe Aeroportul Internaţional din Sibiu înainte de îmbarcarea în aeronavă, pentru că erau din comuna Pătrăuţi, judeţul Suceava, localitate aflată în carantină, a anunţat vineri seara, Prefectura Sibiu, scrie Agerpres.

Cei nouă muncitori din Suceava vor fi transportaţi înapoi acasă

“Pe zborul charter programat pentru decolare astăzi la ora 18,20 cu destinaţia Karlsruhe s-au prezentat la îmbarcare 9 persoane cu domiciliul în comuna Pătrăuţi judeţul Suceava, localitate aflată în carantină în baza Ordonanţei Militare nr. 6. Aceştia au fost identificaţi la punctul de trecere al frontierei, drept urmare nu li s-a permis să călătorească. Transportul acestora către localitatea de domiciliu va fi asigurat sub coordonarea Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei”, a comunicat Prefectura Sibiu.

Presa a relatat că într-o situaţie asemănătoare au fost şi 30 de muncitori din Pătrăuţi care au venit, joi, pe aeroportul din Cluj, pentru a se îmbarca în zborurile charter cu muncitori sezonieri pentru Germania. Ei ar fi avut eliberate adeverinţe de către primăria din Pătrăuţi cu privire la faptul că nu sunt suspecţi de infectare cu coronavirus, nefiind în carantină sau izolare la domiciliu.

Vor fi și alte curse spre Germania

 

Prefectura Sibiu a informat că şi alţi muncitori sezonieri vor pleca, sâmbătă, cu două zboruri de la Sibiu spre destinaţii din Germania.

“De asemenea, în mod excepţional Autoritatea Aeronautică Civilă Română, a aprobat alte două zboruri de pe Aeroportul Internaţional Sibiu, în cursul zilei de mâine, 11.04.2020. Primul zbor este programat la ora 10,20, iar al doilea este programat la ora 18,00”, a mai precizat Prefectura Sibiu.

Vineri au plecat 271 de muncitori sezonieri cu avionul, de la Sibiu, spre Germania, după ce joi aşţi 150 au plecat la Dusseldorf (Germania), a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Andreea Ştefan.

În următoarele nouă zile mai sunt programate şi alte zboruri spre Germania, potrivit informaţiilor furnizate de către purtătoarea de cuvânt a aeroportului sibian, Alexandra Păcurar.

Ce muncesc românii în străinătate

Angajaţii români sezonieri ajută la strângerea recoltei de primăvară, în ciuda închiderii graniţelor din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit dpa. Ei urmează să ajute la recoltarea sparanghelului alb, o delicatesă de primăvară germană, precum şi a altor culturi.

România le permite muncitorilor sezonieri să părăsească ţara, în ciuda crizei, iar guvernul german a ajuns la un acord săptămâna trecută pentru a primi 80.000 de muncitori sezonieri străini în condiţii stricte, repartizaţi în mod egal în aprilie şi mai, notează dpa.

Până în prezent, au fost înregistraţi 20.000 de muncitori agricoli pentru recoltat, a declarat o purtătoare de cuvânt a Eurowings la Köln.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*