Miercuri 21 Octombrie 2020, Actualizat acum 294 zile 12:00 am

 

Klaus Iohannis a retras decorația oferită Spitalului Județean de Urgență din Suceava

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind retragerea decorației conferite Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Decizia a fost luată din cauza gravelor deficiențe în modul în care a fost gestionată criza COVID-19.

„În temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, precum și ale Legii nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații, republicată, având în vedere gravele deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior, a fost retras Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Președintele decorase spitalul din Suceava în urmă cu un an „în semn de apreciere pentru activitatea de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*