Marti 19 Martie 2024, Actualizat acum 78 zile 12:00 am

Trei suceveni, aflați într-o mașină, sancționați pentru că nu au respectat Ordonanța Militară. Conducătorul nu avea nici permis

La 29.03.2020, ora 20.45, o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești a oprit pentru control pe D.J. 208V, în localitatea Pătrăuţi autoturismul condus de un bărbat de 59 de ani din comuna Mitocu Dragomirnei, având ca şi pasageri un bărbat de 28 de ani din comuna Mitocu Dragomirnei şi o femeie de 27 de ani din comuna Şcheia.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 59 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Totodată poliţa RCA prezentată spre control nu era valabilă, iar niciuna dintre persoanele aflate în autoturism nu avea asupra sa declarația pe propria răspundere conform O.M  3/2020.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

De asemenea toate cele trei persoane au fost sancționate contravențional cf O.M. 3 /2020 cu câte 5.000 lei amendă, conducătorul auto fiind sancționat de polițiști și cu amendă în cuantum de 2.000 lei pentru lipsa RCA iar ca şi măsură complementară i s-au ridicat plăcuțele cu numărul de înmatriculare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*