Marti 26 Mai 2020, Actualizat acum 146 zile 12:00 am

 

Asistență psihologică pentru cadrele medicale din Suceava aflate în autoizolare

Medicii suceveni aflați în autoizolare vor beneficia și de consiliere psihologică.Astfel, având în vedere contextul epidemiologic cauzat de noul coronavirus SARS-CoV-2, la inițiativa Instituției Prefectului – Județul Suceava, voluntari din cadrul Colegiului Psihologilor din România – Filiala Teritorială Suceava vor acorda asistență psihologică specializată, prin telefon, cadrelor medicale aflate în izolare la domiciliu.

Pentru această activitate de sprijin au fost înființate două grupuri de consiliere psihologică. Unul din grupurile de suport este coordonat de consilierul județean ing. Tudor Plăcintă, a cărui soție a ales să continue munca la Spitalul Județean Suceava, alături de alte sute de colegi medici care se despart de familii pentru a îngriji pacienții.

Celălalt grup este coordonat de profesorul universitar dr. Mihai Dimian, prorector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, unitate de învățământ superior care a fost mereu alături de instituțiile abilitate în lupta pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID – 19.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*