Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Cărți de povești vs. cărți creștine – de ce are nevoie un copil în bibliotecă?

Copilăria – o perioadă ruptă din realitatea crudă devine, cu trecerea anilor, un șablon de pregătire a celor mici pentru a ține piept cu brio greutăților vieții. Încă din momentul în care un copil rostește primul cuvânt și până atunci când ia prima decizie de unul singur, copilăria se caracterizează că o sferă invizibilă de protecție, o sferă în care dezvoltarea este una armonioasă, fără exemple negative din exteriorul crud și fără un contact direct cu tot ce înseamnă răutate.

Orice copil va găsi un exemplu bun de urmat pe viitor în părinții săi, iar aceștia trebuie să conștientizeze pe deplin acest lucru. Mai exact, au datoria de a le afișa celor mici cea mai bună varianta a lor, cea prin care greutățile din decursul vieții pot fi ținute la distanță. Pentru a face acest lucru, în general părinții apelează la diverse trucuri.

Cărțile creștine – puntea sigură pe care poate trece orice copil

După cum s-a spus anterior, părinții au nevoie de aliați pe măsură pentru a transforma copilăria într-o perioadă magică, memorabilă. De multe ori aceștia stau în umbră, analizează și îi călăuzesc pe cei mici în drumul lor spre o dezvoltare corectă prin intermediul unor ajutoare. Putem aminti aici de biblioteca cu cărți specifice copilăriei, cărți ce contribuie activ la o dezvoltare înțeleaptă.

Din cadrul librăriei copilăriei nu poate lipsi raftul cu carti crestine. Vorbim de povețe, povestiri, fapte și sfaturi demne de urmat, relatate întocmai pe înțelesul celor mici. Cum întăresc acea sferă de protecție, cum își pun amprenta asupra atitudintii viitorului adult? Astfel de cărți creștine pun mereu binele în față, dacă se poate spune așa. Rândurile ce le compun sunt formate din relatarea unor întâmplări acompaniate de concluziile aferente, concluzii în care nu se scoate greșeala în evidență, ci doar ceea ce a fost corect.

După cum povețele creștine spun, orice greșeală poate fi corectată, orice abatere poate fi îndreptată. Cărțile creștine, atunci când compun o bibliotecă a copilăriei, le vor aduce mereu aminte celor mici de acest lucru, de faptul că binele va înfrunta mereu răul.

Cărțile de povești – o față a fantasticului la o vârstă fragedă

Copilăria reprezintă sfera de protecție a copiilor, după cum s-a mai spus, sfera în care doar fantasticul își are locul. Totodată, copilăria este despre visare, despre îmbogățirea imaginației și dezvoltarea creativității, iar cărțile de povești specifice copilăriei pot susține activ aceste lucruri.

După exemplul pe care îl primesc direct de la părinții, copiii vor căuta să îmbunătățească totul cu trăsături ale personajelor fantastice, cele regăsite în cărțile de povești. Putem spune că toate aceste cărți de povești se află în strânsă legătură cu cele creștine. Mai exact, cărțile creștine expun binele în toate formele sale, oferă sfaturi constructive, mereu încurajatoare, iar cărțile de povești demonstrează prin exemple concrete că binele va înfrunta întotdeauna răul.

Lupta dintre bine și rău va fi întotdeauna fascinantă pentru cei mici, fiind tipul de eveniment din care mereu au ceva de învățat.

Părinții interesați de resurse creștine pe înțelesul copiilor, cărți creștine ce pot participa cu rezultate rapide la dezvoltarea armonioasă a copiilor sunt invitați să acceseze librariamaranatha.ro.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*