Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Ca să-și liniștească tatăl în epidemia de coronavirus, Sabina, o fetiță de 7 ani din Suceava, i-a făcut un desen inspirat de la verișoarele ei din Italia

”Totul va fi bine”, a scris micuța româncă din Suceava deasupra unui curcubeu, pentru a transmite și în limba română mesajul scris în italiană ”Tutto andra bene” de verișoarele ei din Roma.

Sabina este elevă în clasa I, la Școala Gimnazială nr. 1 din Suceava și a desenat un curcubeu după ce a văzut că verișoarele ei, care trăiesc în Roma, au făcut un desen cu un curcubeu pe care scria ”Tutto andra bene”. Este desenul care a răsărit, ca un semn de speranță, la ferestrele multor case din Peninsulă, scrie Libertatea.

“Sabina m-a întrebat de ce verișoarele fac asta și i-am explicat ce se întâmplă în lume, că există un virus care ucide oamenii”, explică tatăl ei. A doua zi după discuția cu tatăl său, Sabina a făcut acest desen și i-a spus tatălui ei: „Tati, totul va fi bine!”.

Sabina este acasă de miercuri, iar mama ei, aflată în concediu de maternitate, are grijă de ea. La 1.900 de kilometri distanță, în Roma, verișoarele ei de 2, respectiv 3 ani sunt prinse în mijlocul unei țări care și-a închis granițele din cauza epidemiei de coronavirus. “E foarte greu, trebuia să mergem și noi în concediu la mare, în Italia, cu rudele de acolo, dar trebuie să anulăm totul. Ei nu mai pot veni, noi nu mai putem merge, nu mai putem trimite pachete, nimic, e greu”, explică tatăl Sabinei. Și atunci fetițele au găsit această formă de a-și uni speranțele în două limbi gemene. Italia este cea mai afectată ţară europeană de pandemia de coronavirus, însă italienii izolaţi în case au găsit o soluţie pentru a trece mai uşor prin măsurile dure impuse: au ieşit la balcoane pentru a dansa şi cânta, iar mulți au afișat desene cu curcubee, alături de mesajul „Totul va fi bine”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*