Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Încă un pas pentru realizarea conductei de gaz metan Pojorâta- Vatra Dornei

S-a deblocat proiectul pentru realizarea conductei de gaz metan Pojorâta – Vatra Dornei. În ședința de marți, 10 martie 2020, Guvernul a adoptat o Hotărâre pentru aprobarea listei terenurilor agricole situate în extravilan, pentru proiectul de importanță națională în domeniul gazelor naturale “Conducta de transport gaze naturale DN250 Pojorâta – Vatra Dornei”. Urmează hotărârea pentru terenurile forestiere astfel încât să se poată trece cât mai repede la executarea lucrărilor.

Conducta de transport gaze naturale DN250 Pojorâta-Vatra Dornei a fost declarată proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale.

 Amplasamentul obiectivului se află pe teritoriul administrativ al municipiului Vatra Dornei, respectiv al comunelor Sadova şi Pojorâta.

 Prin realizarea conductei se poate asigura alimentarea cu gaze naturale a localităților din zona de interes a obiectivului, respectiv localitățile Vatra Dornei, Pojorâta, Sadova, Iacobeni, Dorna Arini, Șaru Dornei, Dorna Candrenilor și Fundu Moldovei, precum și a unui număr de aproximativ 35.000 locuitori și aproximativ 780 de agenți economici.

 Realizarea acestui proiect permite conectarea zonei la o nouă variantă de alimentare cu gaze naturale și diversificarea surselor de energie pentru zona Pojorâta – Vatra Dornei, prin trecerea de la sistemul de încălzire cu combustibili solizi (lemne, păcură etc) la sistemul de încălzire pe bază de gaze naturale.

Realizarea conductei de transport gaze naturale DN 250 Pojorâta-Vatra Dornei este de asemenea oportună şi necesară pentru valorificarea activităților turistice şi de agrement. În urma eforturilor  depuse împreună cu agenții economici din zonă, Vatra Dornei a fost atestată ca stațiune turistică de interes național. În zonă există stațiuni balneoclimaterice cu o paletă foarte largă de factori naturali, iar investițiile private în domeniul turismului depășesc 300 miliarde lei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*