Vineri 07 August 2020, Actualizat acum 219 zile 12:00 am

 

Preot sucevean trimis la închisoare după un accident produs la beție

Preotul de 37 de ani, din comuna Zvoriștea, care a produs accidentul mortal de la Mitocu Dragomirnei, a fost trimis după gratii. George Ionuț Apetrei a fost condamnat definitiv la trei ani și o lună de închisoare de Curtea de Apel Suceava, după ce iniția primise doi ani și 11 luni de închisoare de la Judecătoria Suceava.

Potrivit procurorilor,  la data de 13 noiembrie 2018, în jurul orelor 18:50, acesta se deplasa la volanul autoturismului marca Volkswagen, pe un drum comunal de pe raza localitatăţii Mitocu Dragomirnei, jud. Suceava, moment în care a acroşat două persoane de sex feminin, care se deplasau în aceeaşi direcţie de mers, pe partea dreaptă a drumului. În urma impactului, inculpatul nu a oprit la faţa locului, continuându-şi deplasarea.

like facebook, suceava, news, stiriCa urmare a leziunilor provocate în urma accidentului, una dintre victime a decedat în scurt timp, iar cealaltă a suferit multiple leziuni, care însă nu i-au pus în pericol viaţa.

Înculpatul a fost depistat de către organele de poliţie în locuinţa sa şi a fost testat cu aparatul etilotest, ocazie cu care a rezultat o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, acestuia i s-au recoltat ulterior două probe de sânge, rezultând în final o valoare de 1,90 g/l alcool pur în sânge la prima probă şi de 1,75 g/l alcool pur în sânge, la cea de-a doua probă.

„La data de 14.11.2018, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptelor şi a stabilirii răspunderii penale. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, spun procurorii.

Preotul, care a produs accidentul mortal de la Mitocul Dragomirnei, avea 1,90 g/l alcool pur în sânge


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*