Duminică 25 Octombrie 2020, Actualizat acum 298 zile 12:00 am

 

Aproape 30.000 de suceveni au fost vaccinați împotriva gripei, în acest sezon

În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din actualul sezon epidemic, Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava a primit două tipuri de vaccin gripal tetravalent. Campania de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta de peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii, cardiovasculare, metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerului Sănătății și recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății și Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

La cele 52.130 de doze de vaccin gripal primite până în 14 noiembrie, indicate a fi administrate adulților și copiilor începând cu vârsta de 3 ani s-au adăugat încă 330 de doze de vaccin gripal primite în 29 noiembrie, destinate imunizării copiilor cu boli cronice cu vârste între 6 luni și 4 ani.

Până la data de 1 decembrie în județul nostru s-au vaccinat împotriva gripei  29.235 de persoane din categoria celor cu risc ridicat de îmbolnăvire.
Specialiștii DSP Suceava reamintesc că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*