Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Vrei o atmosferă plăcută în fiecare încăpere din locuință? Corpurile de iluminat pot fi cea mai bună soluție!

Corpurile de iluminat pot schimba complet atmosfera unei locuințe, însă multe persoane nu realizează importanța acestora și tind să se concentreze numai asupra unui sistem electric funcțional. În realitate, aspectul unei camere poate fi cu mult schimbat prin intermediul luminii, inclusiv aspectul general al decorului.

Un studiu a dovedit faptul că atmosfera din locuință poate schimba starea de spirit a locatarilor, iar în acest sens, lumina este unul dintre cei mai importanți factori.

Există numeroase tipuri de corpuri de iluminat specifice pentru toate încăperile casei ce pot interacționa în mod plăcut cu mobila, cu pereții etc., pentru ca tu să te simți mai vesel și relaxat, motiv pentru care ar fi bine să acorzi mai multă atenție alegerii unor astfel de produse.

Iată cum poți alege corpurile de iluminat potrivite pentru fiecare încăpere în parte:

 

  • Living

 

Livingul este probabil cea mai mare încăpere din casă și locul în care îți petreci o mare parte din timpul liber, motiv pentru care ar fi indicat ca aici să ai la dispoziție atât iluminatul general, cât și cel ambiental și de accent. În afară de sursa principală de lumină, ai putea, de exemplu, să instalezi aplice sau pendule pentru a crea o atmosferă relaxantă și plăcută. În acest sens, poți să vezi aici modele variate de corpuri de iluminat cu ajutorul cărora poți pune în valoare designul livingului, precum și mobilierul sau obiectele decorative.

 

  • Dormitor

 

Se consideră că funcția principală a dormitorului este odihna, atmosfera acestei încăperi ar trebui să țină cont de acest lucru. Drept urmare, specialiștii recomandă să te orientezi exclusiv spre un iluminat ambiental, folosind veioze, lampadare, aplice de perete, etc. Este bine ca sursa de lumină din camera de acest tip să nu fie prea puternică, pentru a se putea crea o atmosferă propice pentru odihnă și relaxare.

 

  • Bucătărie

 

Cuvântul de ordine al acestei încăperi ar putea fi „activitatea”. Pentru bucătărie, ar trebui alese surse de lumină puternice, care să ofere vizibilitatea necesară atât pentru gătit, cât și pentru multe alte lucruri. Specialiștii recomandă alegerea unor corpuri de iluminat din materiale rezistente la aburi și la temperaturi mai ridicate.

La capitolul decor, dacă vrei să aduci un plus de stil încăperii și spațiul îți permite, poți apela la pendule sau alte corpuri de iluminat mai impunătoare, care pot îmbunătăți considerabil aspectul bucătăriei.

 

  • Baie

 

Baia este acea încăpere din locuință căreia i se acordă, în general, cea mai puțină importanță, mai ales din punct de vedere decorativ. Însă, dacă te gândești mai bine, aici este amplasată oglinda și este locul în care te aranjezi de cele mai multe ori înainte să ieși din casă, așadar, este destul de important să fie bine iluminată. Pe lângă sursa principală de lumină, poți monta o lumină secundară în apropierea oglinzii, spre exemplu. Este important să alegi corpuri de iluminat rezistente la umiditate și aburi.

În concluzie, dacă vei acorda o mai mare atenție corpurilor de iluminat din întreaga locuință, te vei putea bucura de numeroase beneficii și de o atmosferă plăcută în fiecare zi.

Sursa foto: unsplash.com


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*