Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Apel de ajutorare pentru reconstruirea cabanei Gigi Ursu, care a fost mistuită de flăcări. „Maicile erau cazate în cabana care a luat foc”

Cabana Gigi Ursu, de la Vatra Dornei, care a fost mistuită de flăcări, ar putea fi reconstruită din donații. De ani de zile, pe timp de iarnă, maicile schitului construit de Gigi Ursu  erau cazate în cabana care a luat foc. În momentul exploziei, maicile dormeau ca de obicei în cabană. Au avut timp doar să o scoată pe mama uneia dintre ele (foarte în vârstă) și să fugă jos înspre schit. Au rămas fără nimic. Au doar hainele de pe ele și imaginile vii cu cabana arzând până la temelii.

Locul unde de ani de zile au spus rugăciuni, au bătut toaca și s-au gospodarit…. Fac parte din familia cabanei și vrem ca odata cu reconstruirea cabanei sa construim și chilii pentru măicuțele noastre. Chilii lângă schitul ce a fost păzit de flăcările puternice datorita pompierilor ce s-au luptat ca focul să nu se extindă spre pădure și anexele gospodariei. Maicile sunt în grija mamei Ursu, dar tot ce au avut a ars odată cu cabana, casa lor.

 Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau deteriorat

„În fiecare an de Sf Parascheva sărbătorim hramul schitului și maicile primesc toți credincioșii cum se cuvine. Ne dorim ca la următorul hram maicile noastre să fie în pragul schitului și să aștepte enoriașii la slujbă! Mulțumim pentru rugăciunile trimise către familie și pentru donațiile ce vor reconstrui cabana Gigi Ursu și chilii pentru maicile noastre îndurerate! Dumnezeu să ne ajute în toate!”este mesajul transmis pe Facebook de Gavriela Ursu.

Cei care vor să ajute, pot face donații în conturile de mai jos:

RECONSTRUIM CABANA GIGI URSU
(RON) RO63BTRLRONCRT0364143701
(EUR) RO13BTRLEURCRT0364143701
Gabriela Ursu

FOTO Cabană cuprinsă de un puternic incendiu în toiul nopții


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*