Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

FOTO Țigări de contrabandă găsite la Siret și Brodina

În data de 02 noiembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret au organizat o acțiune specifică pe lina combaterii contrabandei cu tutun în zona de competență.

Astfel, poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, la ieșirea din localitatea Siret, o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, condusă de un cetățean ucrainean.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit în compartimentul marfă, un spațiu special amenajat unde au putut fi observate mai multe pachete cu țigări.

Drept urmare, autoutilitara a fost dusă la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii au rezultat 4.225 pachete cu țigări de proveniență ucraienană, în valoare de aproximativ 47.000 de lei.

În cauză, a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată, autoutilitara folosită la transportul țigărilor a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au descoperit, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, mai multe colete care conțineau 7766 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 86.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*