Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

VIDEO Șapte traficanți de droguri prinși în flagrant de polițiști și procurorii DIICOT

Șapte traficanți de droguri au fost prinși în flagrant delict, la data de 29 octombrie, de procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Suceava.

Potrivit procurorilor,  inculpaţii au introdus în ţară şi deţinut droguri de risc şi de mare risc, în scopul obţinerii de beneficii materiale prin vânzarea acestor droguri către diferiţi consumatori.

Întrucât în cauză a rezultat faptul că, la data de 29.10.2019, dealerul urmează să vândă unei persoane, prin intermediarii acestuia, cantitatea de 500 de comprimate ecstasy, contra sumei de 25.000 lei, organele de urmărire penală au organizat o acţiune de prindere în flagrant, însă a fost nevoie ca aceasta să se desfăşoare separat, inculpaţii acţionând în trei echipe.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că, intermediarii intenţionau inducerea în eroare a cumpărătorului, prin oferirea spre vânzare de comprimate conţinând steroizi, în loc de ecstasy, activitate prin care intenţionau să-i distragă atenţia şi să-l deposedeze prin violenţă de suma de 25.000 de lei, cu care urmăreau să cumpere pentru ei înşişi, de la dealer, cantitatea de 500 de comprimate de ecstasy.

Astfel, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 2, la intrarea în municipiul Fălticeni, judeţul Suceava, dealerul principal a fost oprit în trafic, iar cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, au fost identificate 516 comprimate de ecstasy, disimulate într-o cutie cu detergent, aflată într-un bagaj.

Cantitatea de droguri de mare risc provenea din Olanda şi a fost expediată, prin intermediul unei firme de transport persoane şi colete, de către un cetăţean olandez de naţionalitate română, care se afla în autoturism cu inculpatul. De asemenea, asupra cetăţeanului olandez a fost identificată cantitatea de 1,02 grame de cannabis.

Alţi 3 intermediari au fost prinşi în flagrant delict, într-un autoturism, în timp ce circulau în municipiul Suceava. În timpul flagrantului, doi dintre ei au încercat să fugă, aceştia fiind opriţi în trafic, la o intersecţie. În urma acestei acţiuni, au fost găsite asupra celor trei, un tub spray super-paralizant, 100 de comprimate ce conţin steroizi, 3 capsule cu substanţe pulverulentă, suspecte a fi psihoactive, un tub spray paralizant şi un grinder cu urme de fragmente vegetale.

Aceste activităţi au fost urmate de un număr de 12 percheziţii domiciliare efectuate la locuinţele a 11 persoane suspectate de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 8 comprimate de ecstasy, 94 de grame de cannabis, 8 pliculeţe cu fragmente vegetale ce ar fi cannabis, 9 pachete cu foiţe tip OCB, două cântare electronice cu urme de cannabis, un bong, o pipă, o tabacheră, 6 grindere, două box-uri, un dispozitiv cu electroşocuri, un permis de conducere ucrainean, ce pare a fi falsificat, 51 de telefoane mobile, 65 de cartele SIM, 14 stick-uri de memorie, 8 laptop-uri, un DVR, un micro SD, sumele de 4.800 lei şi 750 euro şi două tablete.

Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a două autoturisme.

La data de 30.10.2019, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile faţă de 8 inculpaţi, între care şi un cetăţean olandez de naţionalitate română, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc şi introducerea în ţară de droguri de mare risc.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din B.C.C.O. Cluj, lucrătorilor de poliţie din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Suceava, I.P.J. Suceava – Serviciul Rutier, Poliţia oraşului Solca, precum şi al cadrelor de jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava şi Serviciului Acţiuni Speciale.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*