Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Valul de aer polar ajunge în România. Meteorologii au anunțat cât de mult vor scădea temperaturile în următoarele două săptămâni

Valul de aer polar ajunge în România. Meteorologii au anunțat, luni, o estimare a evoluției temperaturilor și precipitațiilor în intervalul 28 octombrie- 10 noiembrie.

Începând din 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 11…14 grade în 29 octombrie la 7…10 grade în intervalul 30 octombrie -2 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic
diurn de 10…13 grade, mediat regional.

O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 și 2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 2…6 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie și din nou în perioadele 3-4 noiembrie și 6-8 noiembrie.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*