Marti 19 Martie 2024, Actualizat acum 78 zile 12:00 am

Cum afli unde sunt cele mai mici prețuri din zona ta. Consiliul Concurenței a pregătit aplicația care te ajută. Cum o folosești

A apărut aplicația care îi ajută pe români să compare prețurile din toate magazinele și să îl găsească pe cel mai mic. Consiliul Concurenței se află în spatele acestui proiect și a lansat aplicația care cu siguranță va fi regăsită drept foarte folositoare. Aplicația Monitorul Prețurilor a fost lansată în mod oficial marți, pe 15 octombrie, și poate fi accesată înainte de a pleca la cumpărături, pentru a vedea ce magazine oferă cele mai bune prețuri, din zonă. Este dedicată alimentelor și afișează zeci de mii de produse, provenite de la toate marile lanțuri de magazine, scrie playtech.ro.

Totodată, platforma conține deja și un comparator de prețuri pentru combustibili. Odată cu trecerea timpului se vor putea constata și ierftiniri din partea comercianților care practică prețuri mai mari, după cum speră Consiliul Concurenței.

Sunt disponibile 30.000 de produse din nu mai puțin de 1.700 de magazine, din toată ţară, ce pot fi comparate cu ajutorul aplicației Monitorul Prețurilor. Platforma e una disponibilă pe calculator, prin accesarea site-ului monitorulpreturilor.info. Cea mobilă, dedicată sistemelor Android și iOS va fi valabilă în câteva zile și va putea fi descărcată de către cumpărătorii români.

În acest mod, clienții pot vedea de acasă în ce supermarket e localizată cea mai bună ofertă. De asemenea, pentru a putea fi comparate prețurile este necesar să introduceți cel puțin 5 produse în coșul de cumpărături. Produsele pot fi căutate și după denumire sau pur și simplu selectate din categoriile de interes. Spre exemplu, pentru a găsi cea mai bună ofertă pentru lapte, e suficient să căutați cuvântul, sau să accesați categoria „lactate”.

Efectele comparatorului de prețuri, vizibile în timp

Din aplicație lipsesc produsele tip vrac, cum ar fi fructele sau legumele. Aceste alimente pot fi comparate doar prin înlocuirea cu un produs care există deja în baza de date a aplicației de la Consiliul Concurenței.

„Nu compară decât produse care sunt identice, care sunt acelaşi brand, aceeaşi cantitate, au exact acelaşi conţinut. În cazul produselor unde comparaţia este nesigură, de tipul vrac, legume şi fructe, platforma nu realizează echivalări.”

Liviu Nazarie, Consiliul Concurenței

Efectele comparatorului de prețuri, disponibil românilor online, vor apărea în timp, este de părere Bogdan Chirițoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei:

„Aşteptarea noastră este ca aceast transparență crescută în piaţă, această informare mai lesnicioasă a clientului va obliga magazinele care au preţuri mai mari să le reducă. În felul ăsta facem piaţa, concurența să acţioneze mai repede şi mai bine.”

Monitorul Preţurilor a costat 300.000 de euro, din bani ce au provenit de la bugetul de stat. Oferă și un comparator de combustibili, ce a fost lansat cu trei luni în urmă. Până în momentul de față au existat două milioane de căutări din partea cumpărătorilor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*