Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

VIDEO Preoți din Suceava premiați de IPS Teofan. Vezi pentru ce!

Doi preoți din județul Suceava au fost premiați de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei pentru că au înfruntat comunismul zidind biserici. Este vorba despre părintele  Mihai Rusu, care a zidit o biserică în 1984 la Corocaiesti. Spune ca a avut maxima intelegere din partea Patriarhului Teoctist.

Parintele Mihai Mica a continuat o biserica la Fantanele, a fost amanata sfintirea, autocarele care se indreptau spre biserica intoarse din drum de autoritati.

Se apropie cu mila lui Dzeu sarbatorirea a 30 de ani de la evenimentele din decembrie 89. Putin cate putin trec anii si uitam de acea perioada de dinaintea lui 89. Veteranii de razboi s-au dus sau se duc unul cate unul. Cei care au patimit in inchisori de asmenea ne parasesc. Am socotit sa ne aducem aminte de cateva clipe luminoase care au razbatut in intunericul acelor vremuri: proetii care au zidit biserici inainte de 1989, in mod special la tara putin mai departe de ochii autoritatilor unde nu erau biserici sau se daramau”, a spus Teofan.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*