Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Zeci de șoferi lăsați fără permise de polițiștii suceveni

În perioada 04.10-10.10.2019, poliţiştii suceveni au acţionat zilnic pentru pentru prevenirea accidentelor rutiere, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment. Urmare a activităților desfășurate și a măsurilor dispuse, nu au fost înregistrate evenimente rutiere grave, traficul rutier desfășirțndu-se în condiții de siguranță.

Pentru desfășurarea activităților preventive în teren și pentru organizarea acțiunilor de identificare în trafic a celor care încalcă legislația rutieră au acționat 276 de polițiști.
Au fost constatate 36 de infracțiuni, dintre care 19 în flagrant, o persoană fiind reținută și introdusă în arestul IPJ Suceava.

De asemenea, a fost depistată o persoană urmărită la nivel național.
Au fost aplicate 989 sancțiuni contraveționale în valoare de 217.646 lei.
Au fost reținute 69 de permise de conducere și au fost retrase 39 de certificate de înmatriculare.
Totodată, au fost reținute si 18 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.
Pentru identificarea celor care încalcă regimul legal de viteză au fost utilizate 11 dispozitive radar. De asemenea, au fost folosite 4 dispozitive Drugtest.

Pentru ca sucevenii şi turiştii să se bucure de zilele frumoase de toamnă şi să ajungă în siguranţă la destinaţie, și în acest weekend poliţiştii rutieri se vor afla în teren cu un număr sporit de echipaje de monitorizare şi îndrumare în trafic dar şi autospeciale cu aparatură radar.
De asemenea şi poliţiştii de ordine publică vor spori în acest week-end numărul de patrulări efectuate, în special în zona drumurilor publice şi în zonele în care se organizează diverse manifestări culturale, artistice şi sportive.
În fiecare zi sunt organizate acţiuni în trafic, în prima parte a zilei derulandu-se activităţi de prevenire şi combatere a accidentelor rutiere generate de viteza excesivă iar seara desfăşurându-se acţiuni pentru identificarea celor care consumă alcool şi se urcă la volan.
Poliţiştii vă recomandă să:
– respectati limitele de viteza prevazute de lege daca doriti un plus de siguranta pentru dumneavoastra si pentru celelalte persoane aflate in autovehicul;
– purtati centura de siguranta de fiecare data cand va deplasati cu autoturismul;
– adaptati viteza de deplasare la starea drumului si la conditiile meteorologice;
– daca ati consumat alcool nu va urcati la volan.
Atenţie biciclişti :
Conducerea bicicletelor pe drumurile publice este permisa numai persoanelor care au implinit varsta de 14 ani si cu respectarea prevederilor legale !
Nu faceti slalom printre masini;
Evitati drumurile intens circulate;
Nu consumati bauturi alcoolice cand mergeti cu bicicleta;
Conduceti bicicleta numai pe partea dreapta a drumului in directia de mers, cat mai aproape de marginea acestuia.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*