Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Zeci de amenzi aplicate de jandarmii suceveni în weekend

În perioada 04 – 06 octombrie a.c., activitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a avut un caracter preventiv, iar misiunile au vizat în principal asigurarea și menținerea ordinii publice în zonele în care au fost organizate evenimente în spațiul public astfel:
– manifestări religioase prilejuite de Sfințirea Catedralei Metropolitane Slătioara la care au participat un numar de aproximativ 12.000 de persoane;
– manifestări cultural – artistice ce au avut loc cu ocazia ,,Festivalului Drumul Lemnului și Târgul Lăptarului”, desfășurate în zona Câmpulung Moldovenesc, participând un numar de aproximativ 2.000 de persoane;
– manifestări sportive desfășurate cu ocazia meciului de fotbal din cadrul Ligii a III-a, organizate de A.C.S. Foresta Suceava și meciul de fotbal din cadrul ligii a IV-a, dintre echipele A.S. Concordia Grămești și C.S. Zimbru Siret, la care au participat un număr de 1.200 de persoane.

În intervalul de timp menţionat, jandarmii au intervenit, independent sau în cooperare cu poliția, la un număr de 7 apeluri efectuate prin S.N.U.A.U. 112 și au aplicat un număr de 68 sancțiuni contravenționale privind încălcarea normelor de conviețuire socială în valoare de 10.200 lei .

Totodată s-au organizat acțiuni punctuale pe linia prevenirii și combaterii traficului cu produse accizabile în localitățile Fălticeni, Rădăuți și Siret, fiind depistate trei persoane care comercializau țigări și alcool de proveniență extracomunitară. De la acestea a fost confiscată cantitatea de 537 pachete țigări și 12 litri alcool, în cauză fiind întocmite actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.
Jandarmii din cadrul celor 6 posturi montane au acţionat pentru menţinerea unui climat de linişte, respectarea legislaţiei de mediu şi a normelor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate, precum şi pentru informarea şi acordarea de sprijin turiştilor aflaţi pe traseele montane şi prevenirea şi combaterea infracţiunilor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*