Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Peste 150 de kg de produse din pește confiscate de polițiști și DSVSA

La data de  03 octombrie 2019, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava în cooperare cu specialiștii D.S.V.S.A. Suceava au acționat pe raza municipiului Suceava, în Piața Agroalimentară
Burdujeni și Piața Agroalimentară Centru pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, a
transportului, colectării și comercializării ilegale a produselor și subproduselor din peşte rezultate din
activitățile ilegale de pescuit.

În Piața Agroalimentară Burdujeni a fost depistată o localnică de 51 de ani care comercializa fără a deține documente legale de proveniență, 17 kg de produse și subproduse din pește (conserve, caserole, vrac), precum și cantitatea de 30,7 kg produse de origine animală. Femeia a fost sancționată contravențional prin aplicarea a 2 amenzi în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.12/1990, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea și dirijarea către incinerare a produselor ilicite, în valoare de 2.109 lei.

În Piața Agroalimentară Centru a fost depistată o localnică de 47 de ani în timp ce comercializa fără a deține documente legale de proveniență, 1 kg de produse și subproduse din pește (conserve, caserole), precum și cantitatea de 33 kg halva, 40,7 kg produse de patiserie, 33,2 kg bomboane și 1,1 kg produse de origine animală. Femeia a fost sancționată contravențional prin aplicarea unei amenzi în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.12/1990, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea și dirijarea către incinerare a produselor depistate, în valoare de 3.793 lei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*