Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Focuri de armă în apropierea frontierei. Contrabandiștii au abandonat țigările și au fugit

În data de 2 octombrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat spre localitatea Bobeica, mai multe colete voluminoase.

Imediat, polițiștii au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit în pădure.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată, cei în cauză nu s-au oprit.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite nouă colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 12.300 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 143.910 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina au descoperit în zona de frontieră, pe direcția localității Straja, în cadrul a două acțiuni desfășurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, 14.140 pachete țigări, în valoare de 165.900 lei.

În ambele cazuri, au fost anunţate autorităţile ucrainene despre evenimentele de frontieră în vederea efectuării cercetărilor ce se impun, conform procedurilor în vigoare.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*