Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO Incendiu la o gospodărie din Botuș. De la ce au pornit flăcările

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Fundu Moldovei și Serviciul Privat pentru Situații de Urgență SC Prodyl Wood, au intervenit, luni, în jurul orei 03.30, cu 3 autospeciale și un utilaj tip volă, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din satul Botuș.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat o parte din construcțiile din gospodărie (majoritare din lemn), cu pericol de propagare la întreaga proprietate, la fondul forestier și la un gater, aflate în apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 6:50.

Au ars: acoperișul casei pe 100 mp, aproximativ 35 mp din acoperișul bucătăriei de vară, magazia de lemne pe 60 mp, circa 12 mc lemn de foc, instalația electrică și tâmplărie din lemn. S-au degradat tavanele locuinței, precum și pereții interiori și cei exteriori, aparatură electrocasnică, materiale textile și alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul construcțiilor din gospodărie, fondul forestier și gaterul din apropiere.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*