Luni 27 Mai 2024, Actualizat acum 147 zile 12:00 am

Investiție de 4,5 milioane de euro pentru restaurarea unei biserici din Șcheia. Este ctitorie a lui Ștefan cel Mare

Au fost demarate lucrările la Biserica Sf Ilie din satul Sfântu Ilie, comuna Scheia. Biserica, un monument de o importanță deosebită, este ctitorie a lui Ștefan cel Mare, datată din anul 1488.

Pe o investiție de 4,5 milioane Euro se are în vedere restaurarea, consolidarea, protecția și conservarea Ansamblului Bisericii Sf. Ilie compus din biserică, clopotniță și zid de incintă.

Sunt foarte bucuros că în timpul mandatului meu de președinte al Consiliului Judeţean Suceava, precum și în mandatul de președinte al Consiliului de Dezvoltare al Regiunii Nord – Est, au început lucrările de refacere a unor obiective de importanță deosebită pentru turismul din județul Suceava, mănăstirile Probota, Dragomirna și Bogdana, biserica de lemn din Adâncata, Cazinoul din Vatra Dornei și Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc. O parte din aceste lucrării s-au finalizat deja. Am felicitat Primăria Șcheia pentru acest proiect și le-am solicitat să aibă în vedere montarea de indicatoare, promovarea bisericii și atragerea turiștilor, existând posibilitatea includerii acestui important obiectiv turistic într-un circuit deschis, cu intrare la giratoriul de pe DN 2/E 85 din cartierul sucevean Obcini, urmând ca ieșirea să fie în DN 17”, a precizat șeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur, prezent la începerea lucrărilor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*