Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

TOP 3 lucruri la care să fii ATENT înainte de a investi într-o locuință

Achizitionarea unei locuinte noi este un motiv de bucurie si un nou inceput pentru cei care aleg sa faca acest pas. Insa, faptul ca iei o decizie pe termen lung, sau uneori, chiar pe viata, face din cumpararea unei locuinte un proces ce trebuie parcurs cu multa atentie si gandire rationala. 

Un alt aspect care face acest proces greoi este reprezentat de preturile mari ale locuintelor in ziua de astazi si in special de nesiguranta finaciara, care ii face pe multi sa se teama de creditele pe zeci de ani. De aceea, este important sa nu te grabesti sa faci acest pas, iar atunci cand o faci sa cantaresti toate aspectele cu atentie.

Ce trebuie sa stii inainte de a-ti cumpara o casa sau un apartament

 

 

  • ZONA

 

Nu trebuie sa neglijezi zona in care vei locui. Chiar daca exista tentatia de a alege case mai ieftine in zone mai periferice, rau-famate sau greu accesibile pentru transportul in comun, evita aceasta capcana. Oricat de frumoasa si spatioasa ar fi o casa ori un apartament, acest lucru nu va putea compensa faptul ca nu ai acces la autobuz, nu ai servicii in apropiere, precum un supermarket, o farmacie ori nu ai in apropiere nici macar un parc, o scoala sau o gradinita. Aceste lucruri se vor dovedi frustrante pe viitor, deoarece multe situatii in care vei simti aceste lipsuri pot aparea.

In plus, o locuinta situata intr-o astfel de zona inseamna automat ca transportul pana in centrul orasului va insemna mult timp pierdut, chiar daca detii masina personala. Gandeste-te chiar si la aspectul agrementului, in special daca iti place sa iesi la terase, restaurante, mall-uri, sa mergi la film, la sala sau la evenimentele din orasul tau.

 

 

  • PRETUL


Nu iti cumpara o locuinta prea ieftina, dar nici o locuinta mult peste bugetul tau. Ramai cu picioarele pe pamant si alege casa cu cel mai potrivit pret, dar si cele mai bune facilitati pentru dorintele tale. 

O casa mult prea ieftina comparativ cu preturile pietei poate ascunde defecte importante, in special in ceea ce priveste constructia, lucru care implica direct siguranta ta. O zona greu accesibila sau rau-famata poate si ea sa scada drastic pretul unui apartament, in timp ce facilitatile precum locul de parcare, accesul rapid la transport in comun, supermarket-uri si alte puncte de atractie aflate in apropiere pot creste substantial costurile de achizitie.

 

 

  • FINISAJELE 

Finisajele unei locuinte spun multe despre ea, asa ca acorda-le atentie. Gresia, faianta, parchetul, chiar si amenajarea baii trebuie sa fie realizate corect si cu materiale nu neaparat superioare, ci rezistente in timp. Usile de interior sunt si ele importante, deoarece asigura intimitatea in fiecare camera si compartimenteaza o casa. Daca iti doresti sa faci modificari ale compartimentarii, poti alege usile de interior de la Kulttur, care sa le inlocuiasca pe cele oferite de dezvoltator sau proprietar. 

Sa ai propria casa iti va oferi siguranta, bucurie si liniste, insa nu te grabi si acorda atentie tuturor aspectelor importante inainte de a lua o decizie pentru ca atunci cand o iei, sa o iei din tot sufletul. 

Sursa foto: shutterstock.com 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*